Το σχέδιο για καφέ και εστιατόρια με εντολές «σφιχτό» άνοιγμα Το σχέδιο για καφέ και εστιατόρια με εντολές «σφιχτό» άνοιγμα
Το σχέδιο για άνοιγμα της εστίασης στις 4 Μαΐου φαίνεται πως θα μείνει στο συρτάρι καθώς, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία όλης της χώρας προβληματίζουν... Το σχέδιο για καφέ και εστιατόρια με εντολές «σφιχτό» άνοιγμα

Το σχέδιο για άνοιγμα της εστίασης στις 4 Μαΐου φαίνεται πως θα μείνει στο συρτάρι καθώς, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία όλης της χώρας προβληματίζουν ειδικούς και κυβέρνηση με αποτέλεσμα να μπαίνει στον πάγο το νωρίτερο άνοιγμα καφέ και εστιατορίων.

Το αρχικό πλάνο της κυβέρνησης ήταν να ανοίξουν καφέ και εστιατόρια στις 4 Μαΐου, δηλαδή την Τρίτη του Πάσχα. Ωστόσο, μετά την σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των Τσιόδρα, Χαρδαλιά.

Πλέον το σχέδιο περιλαμβάνει το άνοιγμά τους στις 10 Μαΐου, λίγες μέρες πριν ανοίξει και επίσημα η τουριστική περίοδος. Το άνοιγμα όπως αυτό δεν θα μοιάζει με το προηγούμενο. Καφετέριες και εστιατόρια θα ανοίξουν με σκληρούς κανόνες ενώ η αστυνομία και οι δήμοι θα είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των αυστηρών μέτρων.

Μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων, λιγότεροι καθήμενοι και πιθανώς, αρχικά, συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας είναι ορισμένα από τα σκληρά μέτρα που θα συνοδεύουν το άνοιγμα της εστίασης.

Όλοι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης έχουν πάει στράφι τους τελευταίους μήνες. Η μετακίνηση εκτός νομού για Πάσχα στο χωριό φαίνεται πως καίγεται, συνεπώς, το άνοιγμα των δραστηριοτήτων πάει για μετά τις διακοπές του Πάσχα. Πλέον, η κατάσταση αξιολογείται ως σοβαρή από την κυβέρνηση, η οποία θέλει ακριβώς μετά το Πάσχα να ανοίξει διόδια, σχολεία και εστίαση καθώς καταλαβαίνει ότι η ψυχολογία του κόσμου είναι στο ναδίρ. Για τον λόγο αυτό το άνοιγμα των δραστηριοτήτων επιθυμεί να γίνει σε ημερομηνία που θα συμφωνούν και οι επιστήμονες καθώς τότε ξεκινάει το «στοίχημα» του τουρισμού και δεν πρέπει να υπάρξει πισωγύρισμα.

error: Content is protected !!