Πασχαλινά εργαστήρια μέσω διαδικτύου διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου Πασχαλινά εργαστήρια μέσω διαδικτύου διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου
Το Ίδρυμα Ευγενίδου ανακοίνωσε ότι διοργανώνει πασχαλινά online εργαστήρια και πειράματα για μικρούς και μεγάλους που λατρεύουν τις Φυσικές Επιστήμες και τις σύγχρονες τεχνολογίες.... Πασχαλινά εργαστήρια μέσω διαδικτύου διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου ανακοίνωσε ότι διοργανώνει πασχαλινά online εργαστήρια και πειράματα για μικρούς και μεγάλους που λατρεύουν τις Φυσικές Επιστήμες και τις σύγχρονες τεχνολογίες. Αναλυτικότερα, το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΚΕΤ) διοργανώνει:

* Πειραματιζόμαστε με…Αυγά!_Ηλικίες 6-12 (Α’ – ΣΤ’ Δημοτικού) Πώς μπορώ να κάνω ένα αυγό να επιπλέει; Γίνεται να ψηθεί ένα αυγό χωρίς να αυξήσω τη θερμοκρασία; Πώς μπορώ να κάνω ένα αυγό να σταθεί όρθιο; Πώς γίνεται το βάψιμο των αυγών… εκρηκτικό; Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με βασικές αρχές της Φυσικής και της Χημείας και θα βρουν με διασκεδαστικό τρόπο τις απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα.

* Easter egg drop!_Ηλικίες 9-99 Σου αρέσει η Φυσική και οι κατασκευές; Μπορείς να σκεφτείς έναν τρόπο να προστατεύσεις ένα αυγό από το να σπάσει, όταν το αφήσεις να πέσει στο έδαφος; Έχεις τη φαντασία και την ικανότητα να δημιουργήσεις την κατάλληλη κατασκευή, ώστε να το καταφέρεις; Εάν ναι, δήλωσε συμμετοχή (Δεν απαιτείται κράτηση θέσης). Το UTech Lab διοργανώνει:

* Easter Interactive Story_Ηλικίες 10-13 (Ε’ – ΣΤ΄ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου) Θα βρει ο ήρωάς μας το πασχαλινό αυγό; Θα συναντήσει το πασχαλινό λαγουδάκι; Προγραμματίζοντας με χρήση blocks, οι συμμετέχοντες θα επιλέξουν μεταξύ εναλλακτικών σεναρίων για το τέλος της ιστορίας μας και θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν μεταβλητές για να πετύχουν τον στόχο τους και να δημιουργήσουν την δική τους διαδραστική ιστορία.

* Moving Easter Card_ Ηλικίες 10-13 ετών (Ε’ – ΣΤ΄ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου) Πώς να δημιουργεί κανείς τη δική του ψηφιακή πασχαλινή κάρτα σε αρχείο gif. Μαθαίνει για τον γραφικό σχεδιασμό, τα αρχεία gif και τις διαφορές τους με τα αρχεία jpeg και png. Σε ειδικό λογισμικό, εισάγει εικόνες στατικές και κινούμενες, βίντεο και σχήματα, τα επεξεργάζεται και τα συνθέτει, για να δημιουργήσει μια ψηφιακή κάρτα σε μορφή gif, που δεν σταματάει να κινείται.

* Easter Arcade_ Ηλικίες 10-13 ετών (Ε’ – ΣΤ΄ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου) Τα παιχνίδια Αrcade σηματοδότησαν μια ολόκληρη εποχή, τις δεκαετίες του 1980 και του 1990. Αυτό το Πάσχα οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν τη μηχανική τους φτιάχνοντας το δικό τους πασχαλινό Arcade. Μέσω της πλατφόρμας Make Code, θα μάθουν να δημιουργούν βασικά στοιχεία του παιχνιδιού, όπως γραφικά pixelart, κίνηση και διάδραση χαρακτήρων. Με απλές εντολές μέσω block-programming θα δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι για να το μοιραστούν με τους φίλους τους στις γιορτές. Η συμμετοχή σε όλα τα online εργαστήρια είναι δωρεάν και η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη στα τηλέφωνα 210 9469620, 210 9469662, 210 9469663 και 210 9469683, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30-16:30.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

error: Content is protected !!