Οι ημερομηνίες της επιστροφής προς την κανονικότητα Οι ημερομηνίες της επιστροφής προς την κανονικότητα
Οδικό χάρτη για την απελευθέρωση συγκεκριμένων κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων για την περίοδο αμέσως μετά το Πάσχα, αλλά και τη διατήρηση του περιορισμού των... Οι ημερομηνίες της επιστροφής προς την κανονικότητα

Οδικό χάρτη για την απελευθέρωση συγκεκριμένων κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων για την περίοδο αμέσως μετά το Πάσχα, αλλά και τη διατήρηση του περιορισμού των υπερτοπικών μετακινήσεων ενόψει της εορτής του Πάσχα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τηλεοπτικό του μήνυμα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας και την κυβερνητική στρατηγική της σταδιακής απελευθέρωσης κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε συν των άλλων τα επόμενα βήματα της διαδικασίας σταδιακής επαναφοράς στην κανονικότητα, δίδοντας έμφαση σε τρία ορόσημα: «Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής. Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες. Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με τεστ. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες, ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

error: Content is protected !!