Δυστυχώς, υπάρχουμε για 10η Συνεχή Χρονιά!!! Δυστυχώς, υπάρχουμε για 10η Συνεχή Χρονιά!!!
30η, 31η, 32η, 33η Διανομή … Δυστυχώς, υπάρχουμε για 10η Συνεχή Χρονιά!!!Συνεχίζουμε όμως με το ίδιο πάθος, τον ίδιο ενθουσιασμό, το ίδιο πείσμα και... Δυστυχώς, υπάρχουμε για 10η Συνεχή Χρονιά!!!

30η, 31η, 32η, 33η Διανομή …

Δυστυχώς, υπάρχουμε για 10η Συνεχή Χρονιά!!!Συνεχίζουμε όμως με το ίδιο πάθος, τον ίδιο ενθουσιασμό, το ίδιο πείσμα και την ίδια αποφασιστικότητα που πρωτοξεκινήσαμε … Αν και με αρκετές περισσότερες πια άσπρες τρίχες στα μαλλιά μας …».Παραμένουμε και αυξάνουμε την δυναμική μας έχοντας επιλέξει να είμαστε “πραγματικοί” ταξιδιώτες μέχρι να φτάσουμε τον προορισμό μας και να ορθοποδήσουν οι συνάνθρωποί μας αντί να είμαστε θεατές και απλοί τουρίστες…Από την αρχή της εποχής των μνημονίων νιώσαμε ότι δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι και ο καθένας μας έπρεπε να αγωνιστεί από το δικό του μετερίζι. Σε πείσμα των καιρών υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα κόντρα στην αδιαφορία κάποιων που ενδιαφέρονται μόνο για το “σπίτι” τους και όχι του “διπλανού”…

Μιλώ για εκείνους που στα δύσκολα κρύβονται…και επιστρέφουν αφού έχει περάσει η μπόρα… Και όχι μόνο τολμούν να τοποθετηθούν, αλλά κρίνουν κι επικρίνουν, θέλουν να δώσουν μέχρι και… γραμμή…!!!Ευτυχώς που υπάρχει η Ελλάδα της Αλληλεγγύης….!!!! Η Ελλάδα της παιδείας, της προσφοράς, του πολιτισμού, των αξιών, της άδολης αγάπης προς τον συνάνθρωπο …Ναι!!!! Υπάρχουν και η κατηγορία κάποιων μυστήριων ανθρώπων που όταν χτυπάει το κακό αντί να τρέξουν στην ασφάλεια του σπιτιού τους και τους αγαπημένους τους, παίρνουν τον δρόμο για να βρεθούν όπου χρειάζεται….Θα τους δεις εκεί που φτάνουν οι καραβιές των απελπισμένων… Εκεί που σαρώνει ο πόλεμος… Εκεί που χτυπάει ανελέητα η Φύση, με πάμπολλα παραδείγματα όπως η φονική κακοκαιρία στην Μάνδρα, την Μαγούλα, την Ν. Πέραμο, την Εύβοια, την Καρδίτσα, Την Σάμο ακόμη και την Βηρυτό … Δεν καθίσαμε με σταυρωμένα χέρια αλλά σταθήκαμε έμπρακτα στους πληγέντες, είμαστε στην πρώτη γραμμή…Κάποιοι μας ρωτούσαν με απορία: Μας εσείς είστε το Κοινωνικό Ιατρείο… Απλά δεν γνώριζαν και κάποιοι ακόμη και σήμερα ΔΕΝ γνωρίζουν πως η Αλληλεγγύη με τους εθελοντές της αγκαλιάζει όλους τους τομείς και χωράει ΠΑΝΤΟΥ…!!!!Σκοπός και Στόχος μας από την πρώτη στιγμή ήταν να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας, χωρίς γιατρό, χωρίς φάρμακα, χωρίς τροφή, χωρίς ρεύμα, χωρίς 2 φιάλες αίμα όταν και όπου χρειαστεί.

Ο Εθελοντισμός για όλους εμάς, δεν είναι απλά ένας όρος, δεν είναι μια απλή κίνηση φιλανθρωπίας αλλά διαμορφώνει στην πράξη τη νοοτροπία, την κοινωνία και τους πολίτες του ΑΥΡΙΟ…. Αποτελεί «Στάση Ζωής», που ενστερνίζεται ιδιαίτερες αξίες όπως η αγάπη, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η συλλογική συμμετοχή. Είναι η αυθόρμητη, ενσυνείδητη και ανιδιοτελής προσφορά ανθρώπινης ενέργειας και η ηθελημένη παροχή υπηρεσιών.

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας

Υ.Γ. 744 οικογένειες ήτοι 3.022 άτομα και …Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε …!!!

error: Content is protected !!