Το φύλλο Απριλίου 2021 της “ΦΩΝΗΣ” κυκλοφορεί από το Σάββατο 24/4 Το φύλλο Απριλίου 2021 της “ΦΩΝΗΣ” κυκλοφορεί από το Σάββατο 24/4
Πρέπει να σας ομολογήσουμε κάτι. Στην “ΦΩΝΗ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ” κάποια πράγματα μας εκνευρίζουν πάρα πολύ. Όταν τα αντιμετωπίζουμε τα στηλιτεύουμε από όπου και αν... Το φύλλο Απριλίου 2021 της “ΦΩΝΗΣ” κυκλοφορεί από το Σάββατο 24/4

Πρέπει να σας ομολογήσουμε κάτι.

Στην “ΦΩΝΗ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ” κάποια πράγματα μας εκνευρίζουν πάρα πολύ. Όταν τα αντιμετωπίζουμε τα στηλιτεύουμε από όπου και αν προέρχονται.

Ένα από αυτά είναι ο λαϊκισμός και ιδιαίτερα ο ανώνυμος λαϊκισμός.

Η ελευθερία του λόγου είναι πυλώνας της δημοκρατίας, αλλά ο ανεξέλεγκτος και υβριστικός λόγος όποια σκοπιμότητα και να υπηρετεί είναι ακριβώς το αντίθετο.

Βόμβα στα θεμέλια της.

Παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό συμπτώματα μικροπολιτικής θεώρησης των πραγμάτων, σε μια προσπάθεια να επιστρέψουμε σε καταστάσεις παλαιότερων ετών. Αυτό θα ήταν κάτι το ανεπίτρεπτο που μόνο ολέθρια αποτελέσματα θα επιφέρει όπου και αν χρησιμοποιείται τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Δεν είναι δυνατόν μια τέτοια πρακτική να αφεθεί να γίνει η κρατούσα θεώρηση της πραγματικής πολιτικής που μέσω της διαφορετικότητας των απόψεων προωθεί το πραγματικό συμφέρον του πολίτη, του καθενός από εμάς.

Αντί λοιπόν να δείχνουμε με το δάκτυλο το πρόβλημα ακόμα και αν είναι περιστασιακό ή να προσπαθούμε να αναδείξουμε πρόβλημα, εκεί που δεν υπάρχει.

Μπορούμε κάλλιστα να ακολουθήσουμε την ρήση του Κένεντυ και να μην κοιτάμε τι κάνει η πατρίδα για εμάς, αλλά τι κάνουμε εμείς για την πατρίδα.

Ας αφήσουμε για λίγο τα πληκτρολόγια και τον δημαγωγικό λόγο και ας προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να φτιάξουμε καλύτερο τον τόπο μας.

Και για την “ΦΩΝΗ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ” ο εθελοντισμός είναι πάνω από όλα κατάθεση ψυχής.

Φωνή της Σαλαμίνας

error: Content is protected !!