Ασφυκτιούν τα πολιτιστικά σωματεία απο την πανδημία Ασφυκτιούν τα πολιτιστικά σωματεία απο την πανδημία
Ένας και πλέον χρόνος πέρασε από το ξέσπασα αυτής της «πανδημίας» στη χώρα μας. Ενας χρόνος που ο πολιτισμός, η παράδοση και η διάδοση... Ασφυκτιούν τα πολιτιστικά σωματεία απο την πανδημία

Ένας και πλέον χρόνος πέρασε από το ξέσπασα αυτής της «πανδημίας» στη χώρα μας. Ενας χρόνος που ο πολιτισμός, η παράδοση και η διάδοση τους μπήκαν στην «κατάψυξη» χωρίς να φαίνεται αυτό να προβληματίζει κανέναν από τους έχοντες την εξουσία.

Δεν αναρωτήθηκε κανείς πως επιβιώνουν αυτοί οι χώροι που υπηρετούν τον πολιτισμό και την παράδοση αυτής της χώρας, προσπαθώντας να δημιουργήσουν σήμερα ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Το αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας θα είναι ο σταδιακός αλλά και αναπόφευκτος αφανισμός αυτών των χώρων και των ανθρώπων που τους υπηρετούν οι οποίοι με υπερηφάνεια έχουν μάθει να κρατούν ψηλά την πολιτιστική παράδοση των Ελλήνων.

Οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να σκύψουν το κεφάλι και σε αυτό το μείζον πρόβλημα, γιατί η σωτηρία της Ελλάδας θα είναι μισή αν δεν σωθεί ο πολιτισμός και οι παραδόσεις της.

Γιάννης Καπετανάκης
Γ. Γραμματέας του Χορευτικού-Λαογραφικού
Ομίλου “οι Κρηταγενείς”

error: Content is protected !!