Κορωνοϊός: Προ των πυλών ο εμβολιασμός κατ’ οίκον για τους υπερήλικες Κορωνοϊός: Προ των πυλών ο εμβολιασμός κατ’ οίκον για τους υπερήλικες
Ανεβάζει καθημερινά «ταχύτητα» η εθνική εκστρατεία ανοσοποίησης έναντι του κορωνοϊού, και στο πλαίσιο αυτό επίκειται να καταστεί εφικτός και ο εμβολιασμός κατ’ οίκον για πολίτες ηλικίας 80 έως 89... Κορωνοϊός: Προ των πυλών ο εμβολιασμός κατ’ οίκον για τους υπερήλικες

Ανεβάζει καθημερινά «ταχύτητα» η εθνική εκστρατεία ανοσοποίησης έναντι του κορωνοϊού, και στο πλαίσιο αυτό επίκειται να καταστεί εφικτός και ο εμβολιασμός κατ’ οίκον για πολίτες ηλικίας 80 έως 89 ετών που αντιμετωπίζουν κινητικές ή άλλες δυσκολίες.

Η σχετική προαναγγελία έγινε διά στόματος του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, ο οποίος ανέφερε, μιλώντας στη συχνότητα της ΕΡΤ, πως βρίσκεται υπό μελέτη σχέδιο για να μπορούν να εμβολιάζονται κατ’ οίκον άτομα 80-89 ετών.

«Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα των 85 συν δεν είναι η πιο ενδεικτική, διότι μπορεί να υπάρχουν κινητικά προβλήματα, δυσκολία να μετακινηθούν από το σπίτι, μπορεί να υπάρχουν ζητήματα ως προς την περιοχή όπου ζουν. Άρα θα αντιμετωπιστούν ως ειδικότερη ομάδα όσοι δεν μπορούν να προσέλθουν σε εμβολιαστικά κέντρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Θα μελετήσουμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε τον εμβολιασμό αυτών των ανθρώπων και με κατ’ οίκον εμβολιασμό» δήλωσε ο κ. Σκέρτσος.

Πηγή: cnn.gr

error: Content is protected !!