Π. Σταμπουλίδης: Θεωρούμε ότι σε μερικές εβδομάδες θα έχει δημιουργηθεί ο κατάλληλος υγειονομικός χώρος, προκειμένου από τον Ιούνιο να ανοίξει πλήρως η οικονομία Π. Σταμπουλίδης: Θεωρούμε ότι σε μερικές εβδομάδες θα έχει δημιουργηθεί ο κατάλληλος υγειονομικός χώρος, προκειμένου από τον Ιούνιο να ανοίξει πλήρως η οικονομία
 Βρισκόμαστε στην πιο σημαντική στιγμή για την πορεία εξόδου από την πανδημία, ο Μάιος είναι ο πλέον κομβικός μήνας και θεωρούμε ότι σε μερικές... Π. Σταμπουλίδης: Θεωρούμε ότι σε μερικές εβδομάδες θα έχει δημιουργηθεί ο κατάλληλος υγειονομικός χώρος, προκειμένου από τον Ιούνιο να ανοίξει πλήρως η οικονομία

 Βρισκόμαστε στην πιο σημαντική στιγμή για την πορεία εξόδου από την πανδημία, ο Μάιος είναι ο πλέον κομβικός μήνας και θεωρούμε ότι σε μερικές εβδομάδες θα έχει δημιουργηθεί ο κατάλληλος υγειονομικός χώρος, προκειμένου από τον Ιούνιο να ανοίξει πλήρως η οικονομία, δηλαδή να αρθούν και οι τελευταίοι περιορισμοί, δήλωσε σε συνέντευξή του, που δημοσιεύτηκε σήμερα στο Liberal, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

   Ο γενικός γραμματέας εξηγεί ότι οι αποφάσεις για άνοιγμα του λιανεμπορίου – και από τη Δευτέρα του Πάσχα, της εστίασης – ελήφθησαν με στόχο να αποφευχθούν νέοι περιορισμοί, απαντά ότι τα πρώτα αποτελέσματα από την λειτουργία του λιανεμπορίου είναι θετικά, ενώ ερωτηθείς για την νυχτερινή διασκέδαση τονίζει ότι προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει αυτή η συζήτηση.

   Ο ίδιος αναφέρει ότι ήδη τα πρώτα αποτελέσματα από την λειτουργία του λιανεμπορίου είναι θετικά ως προς την επίδραση στην πανδημία και ακόμη πιο ενθαρρυντικό είναι η τήρηση των μέτρων από τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. «Με αυτά τα δεδομένα επικρατεί η θετική σκέψη για την επόμενη περίοδο και θέλουμε να αποφύγουμε ξανά νέους περιορισμούς στις οικονομικές δραστηριότητες» όπως είπε.

   Σε ερώτηση σχετικά με το αν αυξήθηκε ο τζίρος με click away και click inside, ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι «μόλις χθες, σε μία έρευνα της κοινής γνώμης για το πώς χαρακτηρίζουν τα εργαλεία click away και click inside, καταγράφηκε μια θετική άποψη που αγγίζει το 50% των ερωτηθέντων, όταν στην αρχή της εφαρμογής των διαδικασιών, το ποσοστό στην ίδια ερώτηση κυμαίνονταν κάτω του 20%. Αυτό λοιπόν αποτυπώθηκε και στα δημόσια έσοδα, όσες φορές λειτούργησε η αγορά. Νομίζω όμως, ότι όσο κερδίζουμε υγειονομικό χώρο, τόσο θα οδηγούμαστε σε πρότερες της κρίσης πρακτικές, σίγουρα όμως με μέτρα υγειονομικής προστασίας».

   «Όσο διευρύνεται το τοίχος ανοσίας και διασφαλίζεται η δημόσια υγεία, τόσο θα επανερχόμαστε σε πλήρη λειτουργία των οικονομικών δραστηριοτήτων» σημείωσε ο γενικός γραμματέας. 
 

error: Content is protected !!