Ζ. Ράπτη: Ζούμε μια πανδημία ψυχικής υγείας παράλληλα με την πανδημία του κορονοϊού, της οποίας οι συνέπειες θα μας ακολουθούν για πολύ καιρό Ζ. Ράπτη: Ζούμε μια πανδημία ψυχικής υγείας παράλληλα με την πανδημία του κορονοϊού, της οποίας οι συνέπειες θα μας ακολουθούν για πολύ καιρό
Την ανάγκη εκσυγχρονισμού και αναμόρφωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας της χώρας, επισήμανε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη κατά την επίσκεψή της στο Γενικό Νοσοκομείο... Ζ. Ράπτη: Ζούμε μια πανδημία ψυχικής υγείας παράλληλα με την πανδημία του κορονοϊού, της οποίας οι συνέπειες θα μας ακολουθούν για πολύ καιρό

Την ανάγκη εκσυγχρονισμού και αναμόρφωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας της χώρας, επισήμανε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη κατά την επίσκεψή της στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών “Η Σωτηρία”.

Η υφυπουργός Υγείας συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου και συνομίλησε με το διοικητικό και υγειονομικό προσωπικό για την αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών των ψυχικά ασθενών με COVID-19 σε ειδικές κλίνες, βάσει των οδηγιών που έχει εκδώσει το υπουργείο Υγείας. Συζήτησαν, επίσης, για τη λειτουργία των ψυχιατρικών τμημάτων ημερήσιας νοσηλείας και για τις εξωνοσοκομειακές δομές της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου.

«Όπως καταδεικνύεται καθημερινά, ζούμε μια πανδημία ψυχικής υγείας παράλληλα με την πανδημία του κορονοϊού, της οποίας οι συνέπειες θα μας ακολουθούν για πολύ καιρό», δήλωσε η κ. Ράπτη. Προσέθεσε ότι η αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου τόσο από τον κρατικό προϋπολογισμό, όσο και από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ, αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας, με σκοπό τη βελτίωση των υφιστάμενων δομών και δημιουργία νέων. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι και στις δομές αυτού του νοσοκομείου, όπως και σε όλες τις κλειστές δομές ψυχικής υγείας της χώρας, ο εμβολιασμός των ασθενών ολοκληρώθηκε επιτυχώς και κατά προτεραιότητα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ 

error: Content is protected !!