Πρόταση του Δημάρχου για ανακήρυξη της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη ως επίτιμη δημότη  Σαλαμίνος. Πρόταση του Δημάρχου για ανακήρυξη της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη ως επίτιμη δημότη  Σαλαμίνος.
Στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο και σαν 1ο Θέμα έρχεται η πρόταση του Δημάρχου Γιώργου Παναγόπουλου να ανακηρυχθεί η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη επίτιμη δημότης Σαλαμίνας.... Πρόταση του Δημάρχου για ανακήρυξη της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη ως επίτιμη δημότη  Σαλαμίνος.

Στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο και σαν 1ο Θέμα έρχεται η πρόταση του Δημάρχου Γιώργου Παναγόπουλου να ανακηρυχθεί η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη επίτιμη δημότης Σαλαμίνας. Τους λόγους εξηγεί ο ίδιος ο Δήμαρχος στην εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Δ/νση: Λεωφ. Κ. Καραμανλή & Αμμοχώστου 1, 18900, Σαλαμίνα ΤΗΛ     : 213 202 7412 FAX : 213 202 7414 E mail: mayor@salamina.gov.gr                                    Σαλαμίνα, 27 -04-2021                                                Αρ. Πρωτ.: –Δ.Υ.–  
                          Προς:  Τον Πρόεδρο του Δ.Σ.

Παρακαλώ όπως συμπεριλάβετε στην ημερήσια διάταξη το θέμα που αφορά:

ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης για την ανακήρυξη  της κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη «Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO» ως επίτιμη  Δημότη του Δήμου Σαλαμίνας.   

H  κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τίμησε και τιμά την Σαλαμίνα με την ειλικρινή αγάπη της αλλά και την προσφορά της στο νησί μας και τους κατοίκους του.

Ως πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους ‘ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ-ΣΑΛΑΜΙΝΑ 2020’ προέβαλε την Σαλαμίνα και την Ιστορική σημασία της μέσα από σειρά εκδηλώσεων αναδεικνύοντας το νησί μας αλλά και τον ρόλο του στο παγκόσμιο ιστορικό ‘γίγνεσθαι’. Με πρωτοβουλία της η επέτειος των 2.500 ετών από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας εορτάστηκε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο τιμώντας με τον τρόπο αυτό το γεγονός αλλά και το νησί μας.

Ωστόσο, η συμβολή της κας. Βαρδινογιάννη επεκτάθηκε και συνεχίζει να επεκτείνεται και σε άλλους τομείς της ζωής της Σαλαμίνας. Η κα. Βαρδινογιάννη όπως και το Ίδρυμα ΕΛΠΙΔΑ ενισχύουν τακτικά το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας προσφέροντας σημαντικότατη βοήθεια σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη αλλά και το Κουτί του Φοιτητή, έναν θεσμό που λειτουργεί για 2η συνεχή χρονιά και στηρίζει τους φοιτητές του τόπου μας. Η κα. Βαρδινογιάννη στηρίζοντας ανελλιπώς την κοινωνική δράση του Δήμου μας στηρίζει τους συμπολίτες μας ειδικά σε εποχές δύσκολες, όπως αυτή  που διανύουμε και που ο Δήμος οφείλει να βρίσκεται ουσιαστικά δίπλα στους πολίτες που χρειάζονται την βοήθεια του.

Πέραν βέβαια όλων των ανωτέρω, η κα. Βαρδινογιάννη και το Ίδρυμα ΕΛΠΙΔΑ έσκυψαν αποφασιστικά στο χρόνιο πρόβλημα του νησιού μας με την κατάσταση του Κ.Υ. Σαλαμίνας και με δαπάνες τους κατασκευάστηκε νέα πτέρυγα στο Κ.Υ. επιφανείας 111 τμ. Με τον τρόπο αυτό η κα. Βαρδινογιάννη συνέβαλε αποφασιστικά στο να λυθεί σε μεγάλο μέρος του το κτιριακό πρόβλημα του Κ.Υ.  που για δεκαετίες αποτελούσε ένα  από  τα  μείζονα  προβλήματα  του  Κ.Υ.  και   κατ’ επέκταση του νησιού μας.

Ο Δήμος μας, συνεπώς, απέναντι στην κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, μια γυναίκα που έχει αφιερώσει την ζωή της στην προσφορά στον συνάνθρωπο, οφείλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του και να αναγνωρίσει την προσφορά της στην Σαλαμίνα. ως ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης της προσφοράς της κας. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στον τόπο μας εισηγούμαι στο σώμα την ανακήρυξη της ως επίτιμη δημότη Σαλαμίνος.

Ο Δημάρχος  Σαλαμίνας  
Γιώργος Θ. Παναγόπουλος

error: Content is protected !!