Ένα  σύγχρονο ΟΙΝΟΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ στην καρδιά της Σαλαμίνας Ένα  σύγχρονο ΟΙΝΟΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ στην καρδιά της Σαλαμίνας
ΟΙΝΟΥ ΡΟΕΣ Ένα σύγχρονο οινοπαντοπωλείο που βρίσκεται στου Γ. ΛΟΥΚΑ 1Α στη Σαλαμίνα (στενό Εθνικής Τράπεζας, πρώην SPEEDEX). Στα ράφια του θα βρείτε μια... Ένα  σύγχρονο ΟΙΝΟΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ στην καρδιά της Σαλαμίνας

ΟΙΝΟΥ ΡΟΕΣ

Ένα σύγχρονο οινοπαντοπωλείο που βρίσκεται στου Γ. ΛΟΥΚΑ 1Α στη Σαλαμίνα (στενό Εθνικής Τράπεζας, πρώην SPEEDEX). Στα ράφια του θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων και ποτών, που έχουν επιλεγεί με αγάπη και μεράκι, από αξιόλογους, μικρούς και ανερχόμενους Έλληνες παραγωγούς, οι οποίοι μοιράζονται το ίδιο ενδιαφέρον για πρωτότυπα και αυθεντικά ελληνικά, βιολογικά ή μη, προϊόντα. Όλα συλλέγονται με μεράκι και προσοχή, οπότε μάλλον δύσκολα θα τα συναντήσετε στα ράφια ενός supermarket.

Πάνω από 40 ποικιλίες χύμα κρασιά γνωστών οινοποιείων και συνεταιρισμών της χώρα σε μικρές ποσότητες για να είναι πάντα φρέσκα προφυλαγμένα και διατηρημένα με τη μέθοδο του ασκού (σωστή συντήρηση μακράς διαρκείας και όχι σε πλαστικά που αλλοιώνεται η γεύση), σας περιμένουν για να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο !

Μπορείτε να εμφιαλώσετε όποια ποικιλία κρασιού επιθυμείτε με την δική τους ή τη δική σας ετικέτα.

Στο κατάστημα θα βρείτε εκτός από τα εξαιρετικά κρασιά, χύμα Κρητική τσικουδιά, εξαιρετικά τσίπουρα διπλής απόσταξης από την Ήπειρο, Τύρναβο, Νάουσα (γκράπα) χύμα ούζο , κονιάκ, λικέρ (από τις παλιότερες ποτοποιίες των Αθηνών) σε εξαιρετικά καλές τιμές!

Επίσης στο κατάστημά μας θα βρείτε εκλεκτούς ξηρούς καρπούς, χύμα βιολογικές και συμβατικές υπερτροφές (βρώμη, κινόα λιναρόσπορο, φαγόπυρο, στέβια, ζάχαρη καρίνα κλπ), πάνω από 30 ποικιλίες χύμα τσάι, βιολογικά βοτανικά ροφήματα, μπαχαρικά, παξιμάδια διαφόρων γεύσεων, χειροποίητα βουτήματα μέλια και αλλείματα, και παραδοσιακό φρεσκοκομμένο ελληνικό καφέ.

Στο κατάστημα ΟΙΝΟ ΡΟΕΣ θα βρείτε εξαιρετικής ποιότητας χύμα ρύζια, χειροποίητα ρυζότα, κρυθαρότα, σούπες, τραχανάδες από εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων κατά αποκλειστικότητα με την επιχείρηση, μεγάλη ποικιλία σε χύμα πιστοποιημένα βιολογικά και συμβατικά όσπρια. .

Ρωτήσαμε το Οινου ροές για την φιλοσοφία τους και την ιδέα τους
Ποια η φιλοσοφία του παντοπωλείου σας;
Η φιλοσοφία του παντοπωλείου μας είναι η συνεργασία με μικρούς παραγωγούς της ελληνικής επαρχίας, για να προμηθεύσουμε τους καταναλωτές του νησιού της Σαλαμίνας εξαιρετικά προϊόντα βιολογικά και συμβατικά πάντα σε προσιτές τιμές.


Πως ξεκίνησε η ιδέα;
Η σχέση μας με το κρασί ξεκινάει από την δεκαετία του 90. Σε κάθε μας ταξίδι επισκεπτόμασταν πάνω από ένα οινοποιείο της περιοχής καθώς επίσης και σχεδόν όλα τα παραδοσιακά παντοπωλεία.
Πάντα μας γοήτευε η επαγγελματική οινοποίηση, η οποία δεν είχε καμμία σχέση με την ερασιτεχνική . Το αποτέλεσμα της οποίας , τις περισσότερες φορές είναι αμφιβόλου ποιότητας και γεύσης.
Με τον καιρό η ενασχόληση μας με το κρασί γινόταν όλο και πιο έντονη. Παρουσία σε σεμινάρια , βιβλία περίοίνου, αργότερα πληροφορίες από το ιντερνέτ , ήταν σε καθημερινή βάση.
Παρόλο που οι εργασίες μας ήταν εντελώς διαφορετικές με το κρασί, είδαμε ότι στην Σαλαμίνα δεν υπήρχε ένα σύγχρονο οινοπαντοπωλείο και όσοι πωλούσαν χύμα κρασί , είχαν μείνει στις παλιές μεθόδους με τα αμφίβολα αποτελέσματα και είχαν μία δύο ποικιλίες από αυτό!
Κάπως έτσι πήραμε την απόφαση, ένα σύγχρονο ΟΙΝΟΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ στην καρδιά της Σαλαμίνας για όλα τα γούστα και τα βαλάντια.
Ήρθαμε σε επαφή με επαγγελματίες οινοποιούς, μάθαμε πολλά για τις μεθόδους συντήρησης και ότι άλλο ήταν σχετικό για το είδος αυτό, επίσης ήρθαμε σε επαφή μετά από ένα χρονικό διάστημα, με μικρούς παραγωγούς της επαρχίας , εκτιμήσαμε τον τόπο τους δοκιμάσαμε τα εξαιρετικά προϊόντα τους (όσπρια, ριζότο κτλ) και έτσι στήσαμε την επιχείρηση μας πριν 23 χρόνια.


Τα είδη που προμηθεύεστε είναι ελληνικά;
Προσπαθούμε τα περισσότερα προϊόντα να είναι ελληνικά , κατά προτίμηση από την επαρχία , τόσο τη νησιώτικη όσο και την Ηπειρωτική. Τα ελάχιστα προϊόντα μας που δεν είναι ελληνικά απλά δεν υπάρχουν στην χώρα μας.

Η σκέψη σας για το κρασί;
Η σύγχρονη ελληνική οινοποίηση δεν υστερεί σε τίποτα απ τις αντίστοιχες άλλων χωρών. Άλλωστε σ αυτόν το ευλογημένο τόπο πίνουμε κρασί εδώ και χιλιάδες χρόνια, η συνήθεια αυτή είναι άρρηκτη συνδεδεμένη με το DNA μας.
Γηγενής ποικιλίες και ευρωπαϊκές που όμως έχουν εγκλιματιστεί άριστα στον τόπο μας , μονοποικιλίες ή πολυποικιλίες , ύστερα , το τονίζω από επαγγελματική οινοποίηση τους έρχονται στο τραπέζι μας για να μας συντροφεύσουν στα γλέντια μας, στις χαρές και στις λύπες μας.
Στο κατάστημα μας ΟΙΝΟΥ ΡΟΕΣ εμπιστευόμαστε επαγγελματίες του είδους, αξιόλογα οινοποιεία και οινολόγους που μοχθούν νυχθημερόν για να φέρουν αυτό το γευστικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

error: Content is protected !!