Εκστρατεία προσέλκυσης των νέων στο ναυτικό επάγγελμα από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών Εκστρατεία προσέλκυσης των νέων στο ναυτικό επάγγελμα από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών
Eκστρατεία ενημέρωσης της νέας γενιάς για τις ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας που προσφέρει η θάλασσα και το ναυτικό επάγγελμα, εγκαινιάζει η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ).... Εκστρατεία προσέλκυσης των νέων στο ναυτικό επάγγελμα από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Eκστρατεία ενημέρωσης της νέας γενιάς για τις ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας που προσφέρει η θάλασσα και το ναυτικό επάγγελμα, εγκαινιάζει η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ).

   Με τίτλο «μια θάλασσα ευκαιρίες» η καμπάνια* επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αποτελούν τον τόπο συνάντησης, επικοινωνίας και ενημέρωσης για τους νέους ανθρώπους. Σκοπός της είναι να αναδειχθεί το ναυτικό επάγγελμα και οι προοπτικές σταδιοδρομίας που παρουσιάζει σε όποιον το επιλέξει.

    «Κοινό όραμα της πολιτείας και της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας είναι η αναβίωση της ναυτοσύνης που είναι βαθιά ριζωμένη στο DNA του λαού μας, προκειμένου να συνεχισθεί μια παράδοση αιώνων που ξεκίνησε από τους ιστορικούς ναυτότοπους της πατρίδας μας και σταδιακά εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα, συντελώντας στο σύγχρονο ελληνικό ναυτιλιακό θαύμα, το οποίο αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας», δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης.

   Σύμφωνα με την ΕΕΕ «αν και οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις απομάκρυναν ως ένα βαθμό τους νέους από τη θάλασσα, το ναυτικό επάγγελμα παραμένει μία ελπιδοφόρα, αλλά και σύγχρονη προοπτική απασχόλησης, καθώς τόσο το προφίλ όσο και οι οικονομικές και εργασιακές συνθήκες το κατατάσσουν σήμερα ανάμεσα στα πιο τεχνολογικά αναπτυγμένα και με ανοδική σταδιοδρομία και καταξίωση επαγγέλματα».

   Η ΕΕΕ καλεί τους νέους της Ελλάδας να έρθουν κοντά στη ναυτιλία για να στελεχώσουν είτε ως αξιωματικοί είτε ως πληρώματα, όχι μόνο τα περισσότερα από τα 4.800 ελληνόκτητα πλοία αλλά και τα δεκάδες χιλιάδες της διεθνούς ναυτιλίας, αξιοποιώντας την εξαίρετη φήμη που έχει ο Έλληνας ναυτικός.

   «Η ελληνική ναυτιλία μπορεί να αποτελέσει τη βάση ανάπτυξης μιας νέας γενιάς ναυτικών που θα διακριθεί στο διεθνή εργασιακό στίβο και θα αποκομίσει σημαντικά προσωπικά και επαγγελματικά οφέλη. Καλούμε λοιπόν τους νέους ανθρώπους να στραφούν προς την θάλασσα για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, που θα τους προσφέρει παράλληλα μοναδικές εμπειρίες και συγκινήσεις», καταλήγει ο κ. Βενιάμης.

   * Παρατίθενται οι σύνδεσμοι όπου μπορείτε να δείτε τα τρία (γενικό μήνυμα, για αξιωματικούς, για πληρώματα) ενημερωτικά βίντεο:

error: Content is protected !!