Μια απάντηση για την Πολιτική Μια απάντηση για την Πολιτική
Πριν από ακριβώς δύο χρόνια, σαν σήμερα δηλαδή, η Αλεξάνδρα Γκανά σαν υποψήφια βουλευτής δίνει μια απάντηση σε συνέντευξή της που θα έπρεπε να... Μια απάντηση για την Πολιτική

Πριν από ακριβώς δύο χρόνια, σαν σήμερα δηλαδή, η Αλεξάνδρα Γκανά σαν υποψήφια βουλευτής δίνει μια απάντηση σε συνέντευξή της που θα έπρεπε να συζητιέται μέχρι σήμερα, αλλά και να γίνει το εφαλτήριο για σοβαρή συζήτηση στο μέλλον. Τόσο σε Εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Πριν όμως από όλα, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Γιώργο Αθανασίου που το θύμισε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Η ερώτηση μπορεί να ήταν τυπική και ίσως κοινότυπη , αυτό όμως δεν εμπόδισε την υποψήφια τότε βουλευτή να δώσει μια απάντηση που είναι το επιστέγασμα του πως πραγματικά πρέπει να είναι η πολιτική αλλά και οι πολιτικοί. Ας την θυμηθούμε ακόμα μια φορά.

Κυρία Γκανά, ποια είναι η προσωπική σφραγίδα που θα θέλατε να αφήσετε στην πολιτική ζωή του τόπου;

– Να καταφέρω να συνδέσω τον απλό καθημερινό άνθρωπο με την πολιτική του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα και όχι με αυτήν που έχουμε απαξιώσει.

Να εμπνεύσω ανθρώπους έντιμους και ικανούς να καταθέσουν τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις εμπειρίες τους για να κάνουμε την Ελλάδα αντάξια της ιστορίας της.

Να αναδείξουμε την δύναμη της δημιουργίας, της αλήθειας και της λογικής,

Να περάσουμε από την θεωρία στην πράξη… απλά πραγματάκια δηλαδή, τα οποία χάσαμε στα δαιδαλώδη μονοπάτια των ιδεοληψιών και της ακρότητας.

Και να αντιληφθούν επιτέλους τα νέα παιδιά ότι η ζωή είναι συνάρτηση του «θέλω» και του «πρέπει». Όχι άλλες ενοχές για τα «θέλω» και όχι άλλες δικαιολογίες για τα «πρέπει»

error: Content is protected !!