Social Hackers Academy: Ευκαιρία σε 130 γυναίκες να εκπαιδευτούν ως IT Support Professional εντελώς δωρεάν Social Hackers Academy: Ευκαιρία σε 130 γυναίκες να εκπαιδευτούν ως IT Support Professional εντελώς δωρεάν
Την ευκαιρία σε 130 άνεργες γυναίκες να γνωρίσουν τον κόσμο της τεχνολογίας, δίνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Social Hackers Academy, σε... Social Hackers Academy: Ευκαιρία σε 130 γυναίκες να εκπαιδευτούν ως IT Support Professional εντελώς δωρεάν

Την ευκαιρία σε 130 άνεργες γυναίκες να γνωρίσουν τον κόσμο της τεχνολογίας, δίνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Social Hackers Academy, σε συνεργασία με την INCO και με την υποστήριξη της Google.org και του Coursera.

   Με στόχο την ενδυνάμωση της παρουσίας των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας προσφέρονται υποτροφίες για ένα 6μηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε 130 ενδιαφερόμενες οι οποίες κατοικούν στην Ελλάδα.

   «Μέσα από τη μέχρι τώρα εμπειρία μας ως coding school, μπορούμε δυστυχώς να επιβεβαιώσουμε τη μειωμένη συμμετοχή των κοριτσιών και γυναικών στα courses μας, έναντι των αγοριών και αντρών. Αυτό το πρόγραμμα, λοιπόν, είναι μια ευκαιρία και για εμάς να μάθουμε από αυτές τις 130 γυναίκες. Να μάθουμε πώς νιώθουν, ποιες είναι οι δυσκολίες και οι σκέψεις που τις κρατάνε μακριά από μια καριέρα σε έναν κλάδο STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) και πιο συγκεκριμένα, από τον χώρο της τεχνολογίας. Προσδοκούμε αυτές οι 130 γυναίκες να αποφοιτήσουν επιτυχώς και 6 μήνες μετά το πέρας των μαθημάτων να βρίσκονται σε μια νέα θέση εργασίας, είτε στην Ελλάδα είτε σε κάποια άλλη χώρα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συνιδρυτής της Social Hackers Academy, Δαμιανός Βαβάνος.

   Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχουσες θα εκπαιδευτούν ως IT Support Professional, λαμβάνοντας στο τέλος ένα πιστοποιητικό από τη Google, η οποία σχεδίασε το συγκεκριμένο online course, με στόχο την απορρόφηση των αποφοίτων από την αγορά εργασίας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι από το 2018 το 82% εξ αυτών βρήκε καινούργια δουλειά, πήρε αύξηση ή προαγωγή μέσα σε 6 μήνες μετά από τη λήξη του προγράμματος.

   Για να λάβει κανείς την πιστοποίηση θα πρέπει να ολοκληρώσει τις εξής 5 ενότητες:

   -Βασικές αρχές υποστήριξης πελατών τεχνολογίας

   -Δίκτυα υπολογιστών

   -Λειτουργικά συστήματα

   -Διαχείριση υπολογιστικών συστημάτων

   -Ασφάλεια υπολογιστών

   «Η πιστοποίηση IT Support Specialist αποτελείται από 5 courses για τα οποία δε χρειάζεται κάποια προϋπηρεσία στον τομέα της τεχνολογίας ή της πληροφορικής, παρά μόνο μια βασική ευχέρεια στη χρήση του διαδικτύου και του υπολογιστή. Όσον αφορά την επαγγελματική πορεία, οι απόφοιτες μπορούν να ξεκινήσουν να εργάζονται ως ΙΤ support χωρίς κάποια περαιτέρω εκπαίδευση. Φυσικά, εάν στη συνέχεια επιθυμούν να εξελιχθούν στον κλάδο, θα μπορούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και μέσα από άλλα coding courses. Τέλος, δεδομένων των αλλαγών που έφερε η πανδημία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός καλωσορίζεται σιγά-σιγά και σε μικρότερες επιχειρήσεις, κάτι που οδηγεί στην αύξηση της ζήτησης αυτών των θέσεων εργασίας», εξηγεί ο Δαμιανός Βαβάνος.

   Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε άνεργες γυναίκες, οι οποίες κατοικούν στην Ελλάδα. Για την συμμετοχή σε αυτό είναι απαραίτητη η γνώση Αγγλικών σε βασικό επίπεδο γραπτής και προφορικής επικοινωνίας. Δεν απαιτείται κάποιο πτυχίο στον τομέα της πληροφορικής, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι υποψήφιες ότι η εκπαίδευση είναι απαιτητική και θα πρέπει να χειρίζεσαι τα ψηφιακά μέσα με μια σχετική άνεση. Η παρακολούθηση ξεκινά την 1η Ιουνίου και διαρκεί 6 μήνες. (Τα courses είναι διαδικτυακά και διαθέσιμα 24/7, συνεπώς η κάθε συμμετέχουσα μπορεί να προσαρμόσει τις ώρες παρακολούθησης στις δικές της ανάγκες).

   Υπολογίζεται ότι ο χρόνος που απαιτείται να αφιερώσει μια συμμετέχουσα για να πάρει την πιστοποίηση είναι 10-20 ώρες την εβδομάδα. Μετά το πέρας των μαθημάτων η Social Hackers Academy θα κατευθύνει τις συμμετέχουσες σχετικά με την εύρεση εργασίας. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Google.org και προσφέρεται εντελώς δωρεάν στις συμμετέχουσες.

   «Το Social Hackers Academy παρέχει ένα training που αφορά στα soft skills που είναι απαραίτητα τόσο για την προετοιμασία της συνέντευξης όσο και κατά την εργασία. Επιπλέον, ο οργανισμός μας έχει αναπτύξει μια “πλατφόρμα ταλέντων” (talent platform), μέσω της οποίας συνδέουμε τους/τις αποφοίτους με τις συνεργαζόμενες εταιρίες. Και φυσικά, ο employment officer σε συνεργασία με τον career coach βρίσκονται δίπλα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της αναζήτησης», εξηγεί ο Δαμιανός Βαβάνος.

   Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Social Hackers Academy: «Για να προλάβουμε τον όποιο ενδοιασμό έχεις όσον αφορά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσεις κατά την διάρκεια των 6 μηνών, να σε ενημερώσουμε πως ως Social Hackers Academy θα προσφέρουμε έναν δάσκαλο / τεχνικό σύμβουλο με εμπειρία σε αυτό το κομμάτι που θα υποστηρίζει όλες τις συμμετέχουσες όποτε χρειαστούν βοήθεια. Η οργάνωση μας έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες ανθρώπους στην πληροφορική και η εξειδίκευσή μας είναι να παρέχουμε εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία οδηγούν στην εύρεση εργασίας. Οπότε θα είμαστε δίπλα σου και μετά το πέρας του προγράμματος να σε στηρίξουμε στα επόμενα βήματα. Εάν πληροίς τα παραπάνω κριτήρια και είσαι έτοιμη για νέες γνώσεις, μπορείς να μπεις στην σελίδα μας εδώ για να βρεις περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής».

   Βρείτε περισσότερες πληροφορίες καθώς και την αίτηση συμμετοχής στον σύνδεσμο: https://socialhackersacademy.org/women-in-greek-tech/

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!