Ας σοβαρευτούμε…. Ας σοβαρευτούμε….
Όταν ξεκίνησε η προσπάθεια της ΦΩΝΗΣ, πρώτα έντυπα και κατόπιν και ηλεκτρονικά βασικό μέλημα μας ήταν και συνεχίζει να είναι η ενημέρωση του κόσμου... Ας σοβαρευτούμε….

Όταν ξεκίνησε η προσπάθεια της ΦΩΝΗΣ, πρώτα έντυπα και κατόπιν και ηλεκτρονικά βασικό μέλημα μας ήταν και συνεχίζει να είναι η ενημέρωση του κόσμου του νησιού σε πρώτο χρόνο. Πιστεύουμε ότι το νησί μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και του αξίζει η γρήγορη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα κυρίως στον Ελλαδικό χώρο, την Περιφέρεια, την Β’ Πειραιά αλλά και το νησί μας. Πάνω από όλα πιστεύουμε ότι σωστός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης και το δηλώσαμε εξαρχής από το 1ο μας φύλλο αλλά και σε κάθε περίπτωση ηλεκτρονικά.

Σκοπός μας δεν είναι ούτε η συμπολίτευση, ούτε η αντιπολίτευση, ούτε ο μικρο-παραγοντισμός ,αλλά η ενημέρωση. Οργανώνοντας αυτή τη προσπάθεια λαμβάνουμε κάθε μέρα περί τις 250-300 ενημερώσεις από έγκριτες ιστοσελίδες διαφόρων τύπων και μορφών, επί παντός επιστητού, καθώς και πάρα πολλά e-mail από παράγοντες της πολιτικής του τόπου τόσο σε τοπικό όσο και σε Εθνικό επίπεδο, από εκκλησιαστικούς φορείς και οργανώσεις διαφόρων τύπων.

Φυσικά πολλές φορές συμβαίνει να είμαστε πιο γρήγοροι ακόμα και από μεγάλες κεντρικές ιστοσελίδες των Αθηνών. Αυτό οφείλεται στην συνδρομή μας στο κεντρικό πρακτορείο Ειδήσεων της Ελλάδας, τον βασικό πάροχο των ειδήσεων σε όλη την επικράτεια, αλλά και σε άλλους πιο ειδικής θεματολογίας. Όλες οι ειδήσεις που ανεβαίνουν στο portal της “ΦΩΝΗΣ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ” ανεβαίνουν ως είθισται στις σελίδες μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που έχουμε επίσημο λογαριασμό αλλά και στην ομάδα που έχουμε δημιουργήσει για αυτόν τον σκοπό.

Εδώ θα πρέπει να εξάρουμε την ανιδιοτελή συμμετοχή στην ενημέρωση του κόσμου της Σαλαμίνας, διαφόρων ΟΜΑΔΩΝ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που ασχολούνται με το νησί μας, τις οποίες προς το παρόν δεν θα θέλαμε να αναφέρουμε ονομαστικά, αλλά μπορείτε να τις δείτε γιατί έχουν αρκετές ως πολλές ενημερώσεις μας, σεβόμενοι οι διαχειριστές και συντονιστές τους την ανάγκη των μελών τους για γρήγορη και έγκυρη ενημέρωση.

Φυσικά δεν αποκλείουμε και κανέναν άλλο. Είτε προσωπικό profile ,είτε ΟΜΑΔΑ είτε ΣΕΛΙΔΑ. Φυσικά, λόγω φόρτου δεν μπορούμε να στέλνουμε ενημερώσεις για τα πάντα και σε όλους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Αντί αυτού, για όποιον ενδιαφέρεται, μπορεί κάλλιστα να εγγραφεί στις ενημερώσεις μας ώστε να μην χάνει κανένα άρθρο μας.

Καλό θα ήταν επίσης κάποιοι να καταλάβουν τί σημαίνει ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ PORTAL, τι σημαίνει ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, τι Blog και τι Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Το καθένα από αυτά έχει διαφορετικό λόγο ύπαρξης και διαφορετικό ρόλο στην πληροφόρηση.

Τελειώνοντας, σας παραθέτουμε ένα μικρό βίντεο για το πώς μπορείτε να “ποστάρετε” στις σελίδες σας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τυχόν άρθρα που σας ενδιαφέρουν και νομίζετε ότι πρέπει να κοινοποιηθούν και στους φίλους ή στα μέλη σας. Λόγω των συμβάσεων που έχουμε υπογράψει δεν είναι δυνατό το copy-paste παρά μόνο η κοινοποίηση.

Για την ΦΩΝΗ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Νίκος Γιαννόπουλος

error: Content is protected !!