Αιτήσεις έως 1 Ιουνίου απο επιχειρήσεις που ήταν κλειστές τον Απρίλιο για την ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού Αιτήσεις έως 1 Ιουνίου απο επιχειρήσεις που ήταν κλειστές τον Απρίλιο για την ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού
Οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές τον Απρίλιο θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση έως την 1η Ιουνίου για να λάβουν την ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού... Αιτήσεις έως 1 Ιουνίου απο επιχειρήσεις που ήταν κλειστές τον Απρίλιο για την ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού

Οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές τον Απρίλιο θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση έως την 1η Ιουνίου για να λάβουν την ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού των 500 έως 4.000 ευρώ.

Η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι δικαιούχοι, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις καταβολής της ενίσχυσης, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους.

Το μέτρο αφορά περίπου 100.000 επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές τον Απρίλιο με κρατική εντολή ή για ένα διάστημα. Από το συγκεκριμένο μέτρο εξαιρούνται οι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης.

Ειδικότερα οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές όλον τον Απρίλιο θα λάβουν ενισχυμένη αποζημίωση που ανάλογα με το αριθμό των εργαζομένων ανέρχεται σε:

– 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν από 0 έως 5 εργαζόμενους

– 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν από 6 έως 20 εργαζόμενους και

– 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν από 21 έως 49 εργαζόμενους.

Στους κλάδους που εντάσσονται στην ενίσχυση είναι: τουρισμός, ξενοδοχεία, θέατρα, κινηματογράφοι, συναυλιακοί χώροι, γυμναστήρια, καταστήματα ΟΠΑΠ, παιδότοποι, οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, κ.α.

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!