Άσκηση μείζονος ατυχήματος στο ναύσταθμο Σαλαμίνας Άσκηση μείζονος ατυχήματος στο ναύσταθμο Σαλαμίνας
‘Ασκηση μείζονος ατυχήματος διεξήχθη στο ναύσταθμο Σαλαμίνας, υπό τη διεύθυνση του συντονιστικού κέντρου του ναυστάθμου.     Κατά την άσκηση ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας... Άσκηση μείζονος ατυχήματος στο ναύσταθμο Σαλαμίνας

‘Ασκηση μείζονος ατυχήματος διεξήχθη στο ναύσταθμο Σαλαμίνας, υπό τη διεύθυνση του συντονιστικού κέντρου του ναυστάθμου. 

   Κατά την άσκηση ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

   Σύμφωνα με τα σενάρια της άσκησης, εξετάστηκαν η αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε δασώδη περιοχή, σε εγκαταστάσεις και σε παραβεβλημένο πολεμικό πλοίο, η εκκένωση κτιρίων, η διάσωση προσωπικού, καθώς και η διακομιδή του σε νοσοκομεία.  

   Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό, τον Ειδικό Διακλαδικό Λόχο Πυρηνικής-Βιολογικής-Χημικής ‘Αμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) του ΓΕΕΘΑ, την Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (206 ΠΑΥ/ΚΟΜΑΚ) της Πολεμικής Αεροπορίας, το Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (747 ΕΤ-ΜΧ) του Στρατού Ξηράς, την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδος (ΕΠΟΜΕΑ), την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) και το Πυροσβεστικό Σώμα (ΠΣ). Περαιτέρω συμμετείχαν παρατηρητές από την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Σαλαμίνας.

   Την άσκηση παρακολούθησαν ο διοικητής της διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ), αντιναύαρχος Γ. Μπαμπλένης και ο διοικητής του ναυστάθμου, αρχιπλοίαρχος Π. Δημητρόγλου.

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!