Επιχειρησιακή εκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού σε Αιγαίο και Μυρτώο Πέλαγος Επιχειρησιακή εκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού σε Αιγαίο και Μυρτώο Πέλαγος
Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) που διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή του βορείου, κεντρικού, νοτιοανατολικού Αιγαίου και του Μυρτώου Πελάγους, με... Επιχειρησιακή εκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού σε Αιγαίο και Μυρτώο Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) που διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή του βορείου, κεντρικού, νοτιοανατολικού Αιγαίου και του Μυρτώου Πελάγους, με τη συμμετοχή μονάδων των διοικήσεων φρεγατών, ταχέων σκαφών, υποβρυχίων, πλοίων επιτήρησης, υποβρυχίων καταστροφών και Αεροπορίας Ναυτικού.

   Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας εκτελέστηκαν αντικείμενα σε όλες τις μορφές ναυτικού πολέμου με έμφαση στα πυρά κατά στόχου επιφανείας, στην τακτική χρήση των σκαφών ανορθόδοξου πολέμου (ΣΑΠ) Mark V καθώς και στον αιφνιδιασμό και την απόκρυψη των ταχέων περιπολικών κατευθυνόμενων βλημάτων (ΤΠΚ), των κανονιοφόρων (Κ/Φ) και των παράκτιων περιπολικών (ΠΠ). 

   Η δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

   Με την ευκαιρία της άσκησης προσωπικό των συμμετεχόντων πλοίων επισκέφθηκε το μνημείο πεσόντων του Πολεμικού Ναυτικού στην Κίναρο. 

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!