ΥπΑΑΤ: Στην τελική ευθεία οι αποζημιώσεις λόγω πανδημίας ΥπΑΑΤ: Στην τελική ευθεία οι αποζημιώσεις λόγω πανδημίας
‘Αμεσα θα αρχίσει η διαδικασία αποζημίωσης καλλιεργητών φθινοπωρινής πατάτας και όψιμου καρπουζιού για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω της πανδημίας. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης... ΥπΑΑΤ: Στην τελική ευθεία οι αποζημιώσεις λόγω πανδημίας

‘Αμεσα θα αρχίσει η διαδικασία αποζημίωσης καλλιεργητών φθινοπωρινής πατάτας και όψιμου καρπουζιού για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω της πανδημίας. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός απάντησε στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, ότι η ΚΥΑ έχει ήδη υπογραφεί και εκκρεμεί η δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

«Είναι ήδη και περιμένει τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ η απόφαση μας για τα 24 εκατομμύρια που σας είχα πει και την άλλη φορά τα οποία καλύπτουν και την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα,  το καρπούζι, τη θερμοκηπιακή ντομάτα, το θερμοκηπιακό αγγούρι και τον κλάδο της βουβαλοτροφίας. Εάν θέλετε το σχέδιο της απόφασης είναι εδώ, το έχω υπογράψει εγώ και ο Θ. Σκυλλακάκης και – όπως σας είπα – είναι στη διαδικασία για να πάρει ΦΕΚ» είπε ο κ. Λιβανός. Επίσης τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να στηρίξει τους παραγωγούς ώστε να αναπληρώσουν το εισόδημα που χάνουν είτε λόγω της πανδημίας είτε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.  «Για πρώτη φορά οι Έλληνες αγρότες έχουν στο πλευρό τους ένα κράτος το οποίο από τη μια κάνει σωστά τη δουλειά του και από την άλλη δίνει τα χρήματα εκεί όπου πρέπει και – το κυριότερο – δεν λέει ψέματα».

Τέλος, όσον αφορά τον παγετό, θύμισε ότι το θέμα έχει μπει στην ατζέντα του μεθαυριανού (26/5) Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας: «Σας είχα πει ότι από τις 15 έως τις 30 Μαΐου θα μπορούμε να έχουμε το σύνολο των εκτιμήσεων. Και πράγματι πιο νωρίς από τις 30 Μαΐου θα έχουμε το σύνολο των εκτιμήσεων. Γνωρίζετε πολύ καλά – γιατί έχει δημοσιοποιηθεί – ότι έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο αγώνα, έχουμε πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια αυτή στην Ευρώπη  με συμμέτοχους τη Γαλλία και την Ιταλία που επίσης επλήγησαν από τους παγετούς αυτούς – εάν θέλετε και την καταθέτω στα πρακτικά να την διαβάσετε – έχουμε θέσει άτυπα στο προηγούμενο συμβούλιο υπουργών το ζήτημα, έχω μιλήσει με όλους τους Επιτρόπους που εμπλέκονται και το θέμα είναι στην ατζέντα αυτή την εβδομάδα να συζητηθεί πλέον και επισήμως το αίτημά μας για κάλυψη αυτού του υπέρογκου ποσού για τα δεδομένα της χώρας, για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ζημιές».

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!