Β. Κικίλιας στη γενική συνέλευση του ΠΟΥ: Με τους εμβολιασμούς αρχίσαμε και στη χώρα μας να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ Β. Κικίλιας στη γενική συνέλευση του ΠΟΥ: Με τους εμβολιασμούς αρχίσαμε και στη χώρα μας να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ
Την πεποίθηση ότι αρχίσαμε και στη χώρα μας να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ όσον αφορά την πανδημία εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Β.... Β. Κικίλιας στη γενική συνέλευση του ΠΟΥ: Με τους εμβολιασμούς αρχίσαμε και στη χώρα μας να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ

Την πεποίθηση ότι αρχίσαμε και στη χώρα μας να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ όσον αφορά την πανδημία εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας στην ομιλία του στην 74η Παγκόσμια Γενική Συνέλευση Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

 «Η Covid-19 συνεχίζει να διασπείρεται σε πολλές από τις χώρες και τους συνανθρώπους μας, αλλά είναι αλήθεια ότι αρχίζουμε να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ, ειδικά τώρα που τα εμβόλια πρόκειται να διανεμηθούν όλο και πιο ευρέως. Στην Ελλάδα, επίσης έχουμε αρχίσει να βλέπουμε φως άκρη του τούνελ. Στη χώρα μου ξεπεράσαμε τους 5.000.000 εμβολιασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για το σημαντικό έργο το οποίο έχει αναλάβει -την υποστήριξη των κρατών-μελών σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς- όπως είπε και ειδικά στον περιφερειακό διευθυντή για την Ευρώπη Dr Hans Kluge.

 «Είμαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η κυβέρνησή μας, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Γραφείο του ΠΟΥ για την Ευρώπη και σε στενή συνεργασία με τον περιφερειακό διευθυντή Dr Kluge, ίδρυσε το πρώτο Γραφείο για την Ποιότητα Φροντίδας και Ασφάλειας Ασθενών στην Ευρώπη, με έδρα την Αθήνα, μόλις πριν από δύο μήνες. Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή και επιτυχία για τη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα συνοδεύεται από μια πολύ σοβαρή υποχρέωση την οποία οφείλουμε να υπηρετήσουμε, όχι μόνο για το λαό της Ελλάδας αλλά και για τους ανθρώπους ολόκληρης της ευρωπαϊκής περιοχής, σε ό,τι αφορά στην ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών», κατέληξε ο Β.Κικίλιας.

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!