Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Διοικητικό Ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδη και επίβλεψη των έργων που χρηματοδοτούνται και εκτελούνται από την Περιφέρεια Αττικής στο γήπεδο και την ευρύτερη περιοχή Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Διοικητικό Ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδη και επίβλεψη των έργων που χρηματοδοτούνται και εκτελούνται από την Περιφέρεια Αττικής στο γήπεδο και την ευρύτερη περιοχή
27/05/2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ. Πατούλης: «Ένα εμβληματικό έργο που αποτελεί όραμα για τους φιλάθλους και την ομάδα της ΑΕΚ και μέρος του χρηματοδοτείται από... Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Διοικητικό Ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδη και επίβλεψη των έργων που χρηματοδοτούνται και εκτελούνται από την Περιφέρεια Αττικής στο γήπεδο και την ευρύτερη περιοχή

27/05/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. Πατούλης: «Ένα εμβληματικό έργο που αποτελεί όραμα για τους φιλάθλους και την ομάδα της ΑΕΚ και μέρος του χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, γίνεται πραγματικότητα με γοργούς ρυθμούς»

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Διοικητικό Ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδη και επίβλεψη των έργων που χρηματοδοτούνται και εκτελούνται από την Περιφέρεια Αττικής στο γήπεδο και την ευρύτερη περιοχή

Για την πορεία υλοποίησης των σημαντικών έργων, που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής στο γήπεδο της ΑΕΚ καθώς και για το έργο της υπογειοποίησης τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, που επίσης υλοποιείται και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής  ενημερώθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον Διοικητικό ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδη και τον Δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Γ. Βούρο με τους οποίους συζήτησε τόσο την πορεία υλοποίησης των έργων, όσο και για μια σειρά από παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες να υλοποιηθούν προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα. Αναφορά έγινε και στην επικείμενη προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, που έχει προταθεί για την προμήθεια Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού απαραίτητου για τη λειτουργία του γηπέδου, προϋπολογισμού 14.274.193,50€.

Το Περιφερειάρχη συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης Μ. Κουρή, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη και ο Διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας κ. Αλέξανδρος Καλογερόπουλος. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των αναδόχων.

Τόσο ο κ. Μελισσανίδης, όσο και ο Δήμαρχος Γ. Βούρος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και τις ευχαριστίες τους απέναντι στον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τα τεχνικά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, καθώς έχουν συμβάλλει έμπρακτα προκειμένου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς το έργο. Όπως επισημάνθηκε και σε σχετικές δηλώσεις από τον κ. Μελισανίδη το γήπεδο προχωρά και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τόσο του ανάδοχου, όσο και των στελεχών της ΑΕΚ το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός 10 μηνών.

Ειδικότερα στις δηλώσεις τους επισήμαναν:

Δ. Μελισσανίδης

Έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία και περίπου σε δέκα μήνες θα απολαύσουμε αυτό που δημιουργούμε. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον Γιώργο Πατούλη για την προσπάθεια που κάνει και μας επιλύει όλα τα προβλήματα άμεσα. Εδώ σε αυτόν τον ιερό χώρο στον οποίο οι παππούδες μας στέγασαν την ιδέα της ΑΕΚ, εμείς καταφέραμε να φτιάξουμε και πάλι το γήπεδο μας. Έρχεται σύντομα η στιγμή που θα το χαρούμε. Θέλω να ευχαριστήσω την Πολιτεία και όλους όσους βοήθησαν για να χαρούμε αυτό το γήπεδο, που τόσο πολύ θέλουμε και τόσα χρόνια περιμένουμε.

Γ. Πατούλης

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μετά από ένα χρόνο από τότε που ήρθα
εδώ για την έναρξη των εργασιών, βλέπω να παίρνει σάρκα και οστά το
όραμα του προέδρου και της ομάδας, παράλληλα όμως και δικό μας υπό την
έννοια ότι αναγνωρίζουμε ότι αυτή η προσπάθεια είναι σημαντική και για
τις επόμενες γενιές, για την ιστορία και ευρύτερα για τον πολιτισμό. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μας που βρίσκονται πάντα κοντά στο έργο και σε αγαστή συνεργασία με τους αναδόχους, ώστε όλα τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους. Κάνουμε μεγάλο αγώνα, ώστε του χρόνου να είναι όλα έτοιμα. Τα έργα, τόσο στο γήπεδο, όσο και στην Πατριάρχου Κωνσταντίνου προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και θα διευκολύνουν σημαντικά τόσο τους διερχόμενους οδηγούς, όσο και τους φιλάθλους. Έχουμε ακόμη λίγο δρόμο, είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια, ώστε σύντομα να ακούγονται οι ήχοι του γηπέδου και οι φωνές των φιλάθλων.

Γ. Βούρος

Θεωρώ σπουδαίο ότι το όραμα του προέδρου, ο στόχος και το όνειρο
χιλιάδων φιλάθλων υλοποιείται ουσιαστικά με τη συμβολή της Περιφέρειας
Αττικής και όλων των τεχνικών επιτελείων των υπηρεσιών. Θεωρώ σπουδαίο
επίσης, ότι όλοι αυτοί οι στόχοι υλοποιούνται μέσα σε ένα συγκεκριμένο
χρονοδιάγραμμα, που ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι σε τέτοιας κλίμακας
μεγάλα έργα το σκουριασμένο γραφειοκρατικό γρανάζι των υπηρεσιών συνήθως
καθυστερεί την υλοποίησή τους. Επομένως, αυτό το τρίπτυχο της ΠΑΕ, του
κου Μελισσανίδη, της Περιφέρειας και του Δήμου μέσα σε ένα διάστημα των
επόμενων 9 – 10 μηνών γίνεται πραγματικότητα.

Τα έργα που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρειας Αττικής

Η  κατασκευή του έργου «Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου» είναι συνολικού προϋπολογισμού 20.000.000€ ευρώ.

Η κατασκευή του τμήματος της «Κατασκευής του Γηπέδου της ΑΕΚ» είναι συνολικού προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ. Τέλος επίκειται προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, που έχει προταθεί για την προμήθεια Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού απαραίτητου για τη λειτουργία του γηπέδου, προϋπολογισμού 14.274.193,50 ευρώ.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!