ΠΕΝΕΝ:”Δεν πρόκειται να αλλάξουμε στο ελάχιστο τον απεργιακό-αγωνιστικό μας σχεδιασμό!”. Τη διασφάλιση της τάξης ζητεί ο σύνδεσμος των ακτοπλόων ΠΕΝΕΝ:”Δεν πρόκειται να αλλάξουμε στο ελάχιστο τον απεργιακό-αγωνιστικό μας σχεδιασμό!”. Τη διασφάλιση της τάξης ζητεί ο σύνδεσμος των ακτοπλόων
«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε στο ελάχιστο τον απεργιακό-αγωνιστικό μας σχεδιασμό!» επισημαίνει με νεότερη ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), με αφορμή... ΠΕΝΕΝ:”Δεν πρόκειται να αλλάξουμε στο ελάχιστο τον απεργιακό-αγωνιστικό μας σχεδιασμό!”. Τη διασφάλιση της τάξης ζητεί ο σύνδεσμος των ακτοπλόων

«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε στο ελάχιστο τον απεργιακό-αγωνιστικό μας σχεδιασμό!» επισημαίνει με νεότερη ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), με αφορμή τη σημερινή δικαστική απόφαση, η οποία έκρινε παράνομη αλλά όχι καταχρηστική την κινητοποίηση του ναυτεργατικού σωματείου.  

   Η ΠΕΝΕΝ έχει προαναγγείλει για αύριο 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στα πλοία της ακτοπλοΐας, ενώ τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, μετέφεραν την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ καιτα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά.

   Το ναυτεργατικό σωματείο της ΠΕΝΕΝ στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «άθλιο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό σκηνικό που στήνουν για το χτύπημα και την υπονόμευση της απεργίας οι ακτοπλοϊκές εταιρίες» αναφέροντας ότι «επιχειρούν μέσω της έκδοσης χιλιάδων εισιτηρίων για τις 3/6, να δημιουργήσουν αύριο στο λιμάνι τους όρους κοινωνικού αυτοματισμού, στρέφοντας τους επιβάτες κατά των απεργών και των ομάδων περιφρούρησης της απεργίας!».

   Η ΠΕΝΕΝ καλεί συνδικάτα-συλλογικότητες-σχήματα και φορείς, να δώσουν αύριο το πρωί το αγωνιστικό τους παρόν στο λιμάνι του Πειραιά.

   Σημειώνεται ότι ο σύνδεσμος των ακτοοπλόων έχει ζητήσει με σημερινή του επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματα δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης αίτησης για την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων τους.

   Π.Τσ – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!