Ας σκεφτούμε έξω από το…κουτί Ας σκεφτούμε έξω από το…κουτί
ΚΑΠΟΙΑ πράγματα δείχνουν απλά, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ μεγάλα γιατί δείχνουν αντιλήψεις και πολιτικές προς την σωστή κατεύθυνση. Η σύσταση π.χ της ομάδας για... Ας σκεφτούμε έξω από το…κουτί

ΚΑΠΟΙΑ πράγματα δείχνουν απλά, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ μεγάλα γιατί δείχνουν αντιλήψεις και πολιτικές προς την σωστή κατεύθυνση.

Η σύσταση π.χ της ομάδας για την ανάδειξη των Αρχαιολογικών τόπων του νησιού είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Αποτελεί ένα σοβαρό think tank για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού με ανθρώπους που ξέρουν το αντικείμενο για το οποίο μιλάνε.

Ανθρώπους που θέτουν το νησί και την ανάπτυξή του πάνω από τα οποιαδήποτε ατομικά πολιτικά τους πιστεύω. Κάτι άλλο που φαίνεται απλό αλλά, προσωπικά για μένα πάντοτε, αποτελεί πολύ σημαντικό γιατί υποδηλώνει συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, είναι η μετατροπή των άχρηστων μεταλλικών δοχείων μηχανέλαιου της υπηρεσίας καθαριότητας σε συλλέκτες πλαστικών καπακιών.

Κάτι που απλά θα πεταγόταν έχει γίνει πολύτιμο για την συλλογή των καπακιών και την έχει διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό. Ο σκοπός όμως αυτού του άρθρου δεν είναι αυτός. Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το νησί τα επόμενα χρόνια θα είναι πολλές.

Αν δεν σκεφτούμε σαν Δημοτική Αρχή, σαν μειοψηφία μα πάνω από όλα σαν απλοί κάτοικοι που θέλουμε το καλύτερο για τον τόπο μας “έξω από το κουτί” δεν θα έχουμε καμία τύχη στο μέλλον.

Πάντα πίστευα και πιστεύω το σύνθημα του Γαλλικού Μάη του ‘68 “Η φαντασία στην εξουσία” .

Πόσα πράγματα θα ήταν διαφορετικά στο νησί μας αν βάζαμε φαντασία στην άσκηση της εξουσίας και αν σκεφτόμασταν απλά και πρακτικά θέτοντας τον στόχο, βρίσκοντας τον τρόπο και, όντας έτοιμοι, να αγωνιστούμε με ομοψυχία σαν νησί να τον πετύχουμε.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να σκεφτούμε έξω από το κουτί στους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης που μπορεί να έχει ο τόπος μας.

Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες. Ούτε θα αρχίσουμε να λέμε διάφορες ιδέες που μπορεί να έχει ο καθένας από εμάς, καλές οι κακές ή οτιδήποτε άλλο. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και πρώτα πρέπει να μπορέσουμε να δούμε πως θα αρχίσουμε. Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως, είναι απαραίτητη η σύσταση μιας ακόμη ομάδας εργασίας, ενός think tank, που θα έχει σαν αποκλειστικό ρόλο να τροφοδοτεί με εφικτές ιδέες και προτάσεις την Δημοτική Αρχή ώστε να δημιουργήσουμε, ναι να δημιουργήσουμε, αξιοθέατα τα οποία σε συνδυασμό με τα ήδη υπάρχοντα μεγάλα μνημεία της ιστορίας του νησιού θα καθιστούσαν το νησί μας αξιόλογο προορισμό για μονοήμερη απόδραση.

Το παράδειγμα της ομάδας για την ανάδειξη των Αρχαιολογικών τόπων και της ασταμάτητης εργασίας της , μας δείχνει πόσο πετυχημένο θα μπορούσε να είναι ένα τέτοιο πείραμα. Οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου σίγουρα και θα συνδράμουν και θα συμμετάσχουν ένα τέτοιο εγχείρημα. Άλλωστε ο Εμπορικός Σύλλογος του νησιού το έχει δείξει έμπρακτα τα τελευταία χρόνια.

Τελειώνοντας για να μην σας κουράσω θα ήθελα να κλείσετε για λίγο τα μάτια και να φανταστείτε δύο, τρεις, τέσσερεις παραλίες του νησιού μας που θα είχαν κάτι παρόμοιο με αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία. Τα οφέλη νομίζω είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητα.


Νικόλας ο ψαράς

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!