“Στην ζωή μου λειτουργώ με κανόνες, όρους και στόχους” “Στην ζωή μου λειτουργώ με κανόνες, όρους και στόχους”
ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ με τον Θανάση Αλαϊσκα δεν υπάρχει περίπτωση να μην βγάλει είδηση. Προερχόμενος από μια μεγάλη πολιτική οικογένεια, μιλάει στη «ΦΩΝΗ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ»... “Στην ζωή μου λειτουργώ με κανόνες, όρους και στόχους”

ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ με τον Θανάση Αλαϊσκα δεν υπάρχει περίπτωση να μην βγάλει είδηση. Προερχόμενος από μια μεγάλη πολιτική οικογένεια, μιλάει στη «ΦΩΝΗ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ» σε μια πραγματική συνέντευξη για όλα.

Πρώτη σας φορά ασχολείστε με την πολιτική το 2019.
Όντως τότε για πρώτη φορά μπήκα στο ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου και οι συμπολίτες μας μου έδειξαν την εκτίμηση τους και την αγάπη τους φέρνοντας με σε πολύ υψηλή θέση από θέμα σταυρών. Το γεγονός αυτό μου έχει δημιουργήσει μια επιπλέον ευθύνη ώστε να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους . Όχι μόνο για όσους με ψήφισαν αλλά και για όσους δεν με ψήφισαν καθώς ίσως δεν με γνώριζαν και τώρα θέλω να τους δείξω τις ικανότητες μου.

Σε ποια όμως ηλικία καταλάβατε ότι θέλετε να ασχοληθείτε με τα κοινά του τόπου;
Προέρχομαι από μια πολιτική οικογένεια καθώς ο μικρότερος αδελφός του πατέρα μου Βασίλης, είναι ο μακροβιότερος εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος. Βέβαια η μοίρα μας έφερε σε αντίπαλα ψηφοδέλτια αλλά αυτό δεν αλλάζει την εκτίμηση μου προς το πρόσωπο του και τα όσα έχει πετυχει όλα αυτά τα χρόνια.
Έχω ζήσει εκ των έσω όλες τις εκλογικές μάχες από το 1985 μέχρι σήμερα και θα πρέπει να σας παραδεχτώ πως πρώτα έμαθα τις ήττες και ύστερα τις νίκες. Αυτό με έχει κάνει αρκετά ανθεκτικό για τον πολιτικό στίβο που καλούμε να διανύσω. Το 2014 έφτασα πολύ κοντά ύστερα από αρκετές συζητήσεις με υποψήφιους Δημάρχους αλλά έχοντας κάποια κριτήρια που δεν πληρούνταν απέφυγα την τότε κάθοδο μου.

Ποιος είναι ο σημαντικότερος λόγος που σας ώθησε το 2019 στην ενεργό ενασχόληση σας με την πολιτική καθώς απ όσο γνωρίζουμε εργάζεστε στον ιδιωτικό τομέα.
Το μικρόβιο της πολιτικής είχε μπει μέσα μου από πολύ μικρή ηλικία λόγο του οικογενειακού περιβάλλοντος, βέβαια αυτή ήταν η αφορμή και όχι ο λόγος. Η πολιτική για μένα δεν είναι αυτοσκοπός. Είμαι 40 ετών έχω σπουδάσει και έχω συμπληρώσει σχεδόν 15 έτη ενσήμων. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τα κοινά είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος, η προσωπικότητα του, το ήθος του, οι στόχοι του και η δημιουργία μιας ομάδας από εξαιρετικούς χαρακτήρες. Δεν είναι τυχαίο αυτό που ζούμε απ την πρώτη μέρα της εκλογής μας. Ποτέ άλλοτε Δημοτική Αρχή δεν είχε τόσο μεγάλη οικειοθελή στήριξη τόσων Δημοτικών Συμβούλων που ΔΕΝ ανήκουν στην παράταξη μας.
Σας θυμίζω ότι εκλεχτήκαμε 10 και τα περισσότερα θέματα στα Δημοτικά Συμβούλια παίρνουν πάνω 17 ψήφους. Μέχρι πρότινος στην Σαλαμίνα η παράταξη του Δημάρχου μόνο αποχωρήσεις γνώριζε με ότι αυτό σήμαινε.

Δύο χρόνια σχεδόν θητεία της παρούσης Δημοτικής Αρχής με εσάς στην προεδρία του ΑΚΟΙΠΟΠ. Τι έχει γίνει κατά την γνώμη σας γενικά αυτά τα δύο χρόνια και ειδικότερα στο ΑΚΟΙΠΟΠ.
Το πρώτο μου μέλημα είναι η σωστή οικονομική διαχείριση κάνοντας ισολογισμούς από το 2013 έως σήμερα και εξόφληση όλων των τιμολογίων που κόβονται επί ημερών μου.
Θέλω φεύγοντας απ αυτή την θέση όποτε και αν είναι αυτό να μην αφήσω ούτε ένα ευρώ χρέος στον επόμενο πρόεδρο ώστε να μπορεί ελευθέρα να υλοποιήσει τα έργα που θα έχει σχεδιάσει και να μην είναι δέσμιος των δικών μου επιλογών όπως είμαι εγώ σήμερα.
Σε διάστημα 20 μηνών έχουν πληρωθεί πάνω από 45,000 ευρώ σε τιμολόγια για έργα και παροχές υπηρεσιών που είχαν πραγματοποιηθεί ή έπρεπε να είχαν γίνει στο παρελθόν και δεν πληρώθηκαν ποτέ.
Δεύτερη έγνοια μου είναι να τρέξω ότι έργο είχε ξεκινήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και να παραδοθεί άμεσα στους δημότες του Νησιού μας χωρίς καμιά χρονοκαθυστέρηση .Βέβαια εκτός απ το τέρας της γραφειοκρατίας έχω να αντιμετωπίσω και τις παρενέργειες της Πανδημίας.
Μαζί με τον Δήμαρχο έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης όλων των αθλητικών υποδομών του νησιού.

Πως έχει βοηθήσει μέχρι τώρα το ΑΚΟΙΠΟΠ τα αθλητικά σωματεία του νησιού στο καιρό της πανδημικής κρίσης και πως σκέφτεται να συνεχίσει στο μέλλον;
H σημαντικότερη βοήθεια που προσφέρουμε ως Αθλητικός Οργανισμός σε όλους τους συλλόγους είναι η καθημερινή συντήρηση και αναβάθμιση των γηπέδων με μηδαμινό ή μηδενικό κόστος από αυτούς. Ο κόσμος πιστεύει ότι απ’ τα ανταποδοτικά που πληρώνει είναι πληρωμένα τα πάντα ,δεν είναι αλήθεια όμως αυτό. Όσο μικρή και αυτονόητη σας ακούγεται αυτή η παροχή ξεπερνά τις 150.000 ευρώ το χρόνο.
Φέτος λόγο της πανδημίας αναλάβαμε ένα τεράστιο έξοδο που κλήθηκαν να πληρώσουν οι ομάδες των ανωτέρων κατηγοριών HC Salamina, ΓΣΣ Futsal και ΑΣΣ ΑΙΑΣ για την πραγματοποίηση rapid test άξιας 4.500ευρω.
Τέλος σε συνεργασία με τον Δήμαρχο τις επόμενες μέρες θα φέρουμε θέμα στο ΔΣ για οικονομική επιχορήγηση των παραπάνω ομάδων βάση της νομοθεσίας του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Η αντιπολίτευση φωνάζει ότι τα έργα έχουν ξεκινήσει από εκείνη και εσείς απλά τα προχωράτε εμφανίζοντας τα σαν δικά σας. Είχατε έτοιμους φακέλους και συνεχίζετε; Τι ακριβώς έχει γίνει με τον Βλητικό. Είναι μια τέτοια περίπτωση;
Κανείς δεν έχει αμφισβητήσει ότι βρήκαμε εν εξελίξει έργα. Αυτό που ενοχλεί την αντιπολίτευση είναι ότι έργα που είχαν κολλήσει εμείς τα ξεκολλάμε όπως το κέντρο νεότητας που προχωρα με γοργούς ρυθμούς είτε τα ολοκληρώνουμε όπως την αποχέτευση των Παλουκιών. Εννοείται βρήκαμε έτοιμες μελέτες που η πικρία της ήττας τις είχε αφήσει στα συρτάρια και οριακά τις τρέξαμε ώστε μην χαθούν τα χρήματα. Για το βλητικό έχω τοποθετηθεί, θα αναφέρω μόνο ότι μένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας που είναι να περάσει όλη αυτή η έκταση στην εκμετάλλευση του Δήμου και αυτό θα γίνει με σωστές κινήσεις που κάνει απ την μέρα εκλογής μας ο Δήμαρχος.

Ποια έργα έχει δρομολογήσει η δική σας Δημοτική Αρχή στον χώρο του Αθλητισμού;
Είμαστε στην ευχάριστη θέση ύστερα από 20 μήνες να έχουμε προσωρινό ανάδοχο στο διπλό έργο Αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου και γηπέδου Καραϊσκάκης. Ένα τεράστιο έργο που με την πολύτιμη βοήθεια της Κας Αντιπεριφειαρχη το σώσαμε απ την απένταξη.
θεωρώ ότι μέσα στο 2021 θα μπουν μπουλντόζες και στα δυο γήπεδα .
Ύστερα σειρά έχουν τα γήπεδα τένις στο Βουρκάρι και το 5Χ5 στο Κέντρο Νεότητας που για εμάς είναι ύψιστης σημασίας καθώς απ την μέρα που φτιάχτηκαν η συντήρηση τους ήταν ελάχιστη.
Για όλα αυτά έχουν ήδη εγκριθεί 1.780.000 ευρώ και έχουμε καταθέσει στο πρόγραμμα Αντ. Τρίτης μελέτες για χρηματοδότηση άλλων 80.000 ευρώ για την αναβάθμιση του γηπέδου μπάσκετ στα Παλούκια και γηπέδου στο Αιαντειο.

Χρειάζεται τελικά Γ. Γραμματέας στο Δήμο και αν ναι γιατί έφυγε ο προηγούμενος που είχε προσφέρει έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Φοβήθηκε μήπως η Δημοτική αρχή το πολιτικό κόστος των αλλαγών
Η δική μας Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει με πράξεις όχι με λόγια ότι δεν φοβάται κανένα πολίτικο κόστος. Σας υπενθυμίζω ότι κόντρα σε 150 υπόγραφες δημοτών και εναντία σε όλη την αντιπολίτευση κάναμε την πεζοδρόμηση της παραλίας με άκρως θετικά αποτελέσματα. Για πρώτη φορά ξηλώνονται παράνομες κατασκευές και επικίνδυνες για την δημόσια υγεία από τις παράλιες.
Όσον αφορά τον Γ. Γραμματέα και βέβαια χρειάζεται στον Δήμο μας. Σε ένα υποστελλεχoμένο Δήμο με δεκάδες διοικητικά προβλήματα η θέση αυτή είναι αναγκαία. Στο γιατί έφυγε ο προηγούμενος θα πω μόνο ότι στηρίζω την απόφαση του Δήμαρχου καθώς την χρονική στιγμή που πάρθηκε ήταν η ιδανική.

Έχει δημιουργηθεί μια έντονη φημολογία για κάθοδό σας στις επόμενες εκλογές για Δήμαρχος. Έχει κάποια βάση; Ειναι στις προθέσεις σας
Στην ζωή μου λειτουργώ με κανόνες, όρους και στόχους.
Έτσι λειτουργώ στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία και έτσι πορεύομαι και στην πολιτική μου, καθώς με αυτόν τον τρόπο αποδίδω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου.
Βρίσκομαι δίπλα στον Δήμαρχο σχεδόν 4,5 χρόνια και τον στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις.
Όλα τα παραπάνω τηρούνται κατά γράμμα και δεν βλέπω κανένα λόγο αυτή την χρονική στιγμή που μιλάμε να διακόψω αυτή την αρμονική συνεργασία.
Σύντομα αυτή η συνεργασία θα φέρει στους δημότες του Νησιού μας πολύ όμορφα έργα που τα έχουμε όλοι μεγάλη ανάγκη και θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής.
Όλες οι υγιείς σχέσεις χρειάζονται καθημερινή επιβεβαίωση και εμπιστοσύνη , όσο υπάρχουν αυτά τα στοιχεία θα είμαι δίπλα στον Δήμαρχο και θα τον στηρίζω.

Τι άλλο θα θέλατε να πείτε στους κατοίκους της Σαλαμίνας και ειδικότερα στα αθλητικά σωματεία;
Θέλω να πω ότι η Σαλαμίνα έχει μια ισχυρή φωνή μέσα στα κέντρα των αποφάσεων. Ο Δήμαρχος σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα βγάζει τον μανδύα της μιζέριας που είχαμε και φορα το κοστούμι της εξωστρέφειας.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η εικόνα μας να αλλάζει καθημερινά.
Εκτός όμως απ την εικόνα αλλάζει και η ουσία καθώς παραλάβαμε ένα νησί με 50 διάσπαρτες χωματερές κλαδιών και πάνω από 3.000 τόνους!!!!! εξωοικιακων αποβλήτων στους δρόμους και σήμερα αυτά δεν υπάρχουν.
Όταν αναλάβαμε εκκρεμούσαν για 2 και 3 χρόνια αιτήματα για αλλαγή μιας λάμπας και σήμερα ο χρόνος αυτός έχει μειωθεί στον ένα μήνα.
Μέσα σε 20 μήνες έχουν βαφτεί πάνω από 80 αίθουσες σχολείων, που είχαν να βαφτούν κάποιες απ αυτές πάνω από 10 χρόνια. Σχεδόν 500 μέτρα πεζοδρομίων έχουν ήδη φτιαχτεί έξω από σχολεία για την ασφάλεια των μαθητών και συνεχίζουμε.
Για πρώτη φορά 7 πιστοποιημένες παιδικές χαρές θα δοθούν στα παιδιά μας προς χρήση. Όπως γίνεται αντιληπτό όταν οι αριθμοί μιλούν τα λόγια σιωπούν.
Ήρθαμε να αλλάξουμε το Νησί μας και θα τα καταφέρουμε. Γνωρίζουμε πως μονοί μας ανεβάσαμε τον πήχη των προσδοκιών και να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε καθώς βλέπω την εργατικότητα την μεθοδικότητα και το πάθος που εργαζόμαστε όλοι με πρωτεργάτη τον Δήμαρχο.
Όσον αφορά τα Αθλητικά Σωματεία, στεκόμαστε δίπλα τους αρωγοί στα προβλήματά τους, πάντα σύμφωνα με τις δυνατότητές μας.

error: Content is protected !!