Απορία, για μια ακόμη φορά, προκαλούν τα  αποτελέσματα ΠΑΚΟΕ Απορία, για μια ακόμη φορά, προκαλούν τα  αποτελέσματα ΠΑΚΟΕ
Εύλογες απορίες προκαλούν για μια ακόμη φορά τα αποτελέσματα του ΠΑΚΟΕ για την καθαρότητα των παραλιών της Σαλαμίνας. Ας μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία... Απορία, για μια ακόμη φορά, προκαλούν τα  αποτελέσματα ΠΑΚΟΕ

Εύλογες απορίες προκαλούν για μια ακόμη φορά τα αποτελέσματα του ΠΑΚΟΕ για την καθαρότητα των παραλιών της Σαλαμίνας. Ας μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με τις μετρήσεις του μπορούσες άνετα να κολυμπήσεις ανάμεσα σε ναυάγια και ναυπηγεία στον Αρχαίο Λιμένα αλλά όχι σε δημοφιλείς παραλίες του νησιού.

Φέτος, σύμφωνα πάλι με τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ, τα νερά της Σαλαμίνας καθάρισαν εκτός από 3 παραλίες. Την έντονη δυσαρέσκεια τους εξέφρασαν για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι αυτών των περιοχών. Σύμφωνα δε με ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου Μάνου Δερτούζου στον προσωπικό του λογαριασμό το facebook ήδη ο τοπικός σύλλογος του Λιμνιώνα (Ντουλάπι) πήρε δείγμα νερού για να προχωρήσει σε δική του ανάλυση. Η ανακοίνωση του Μάνου Δερτούζου έχει ως εξής: “ Mε απορία είδα τα αποτελέσματα του ΠΑΚΟΕ για την καταλληλότητα των θαλασσών της Σαλαμίνας.

Με όλο τον σεβασμό στην διαχρονική παρουσία του ΠΑΚΟΕ.

Όλο το παραλιακό μέτωπο της Σαλαμίνας είναι καθαρό από την παραλία του Αιαντείου μέχρι τα Σελήνια!!!! , εκτός από τρία σημεία , το δεξιό μέρος της παραλίας του Λιμνιώνα (Ντουλάπι) μετά το Πεύκο (δηλαδή η κυρίως παραλία Λιμνιώνα και το μεγαλύτερο τμήμα είναι κατάλληλο!!!!) ένα σημείο του Πέρανι (το υπόλοιπο είναι κατάλληλο!!!) και ένα σημείο στις Κολώνες (το υπόλοιπο είναι κατάλληλο!!!)

Προσπαθώ με την λογική να εξηγήσω το φαινόμενο. Πώς είναι δυνατόν σε ένα μεγάλο θαλάσσιο μέτωπο να υπάρχουν ολοκάθαρες θάλασσες και τρία σημεία ελάχιστης ακτίνας ενδιάμεσα του παραλιακού μετώπου να είναι ακατάλληλα τα νερά, λαμβανομένου υπόψη ότι δεν υπάρχει κάποια δραστηριότητα όπως σε άλλες περιοχές όπου θα μπορέσει να προκαλέσει ρύπανση.

Αποτελεί δε εύλογη απορία σε όλους πως είναι δυνατόν σε μία παραλία του Λιμνιώνα η οποία είναι λιγότερη από 100 μέτρα τα 80 να είναι καθαρή και τα 20 όχι. Δημιουργείται δε μεγαλύτερη απορία διότι η συγκεκριμένη περιοχή καθώς το Πέρανι και οι Κολώνες περιβάλλονται από ολοκάθαρες θάλασσες και μόνο ελάχιστα σημεία είναι μη κατάλληλα. Επειδή αυτό αποτελεί εύλογη απορία, ο Σύλλογος του Λιμνιώνα άμεσα παίρνει δείγμα νερού της θάλασσας , όπου θα σταλεί στο χημείο κάτι το οποίο κάνει κάθε χρόνο προς απόλυτη ηρεμία των λουομένων και ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ!!!”

Αυτό όμως που θα πρέπει πρωτίστως να μας εξηγήσουν οι αρμόδιοι, νυν και τέως είναι ποιος έχει δώσει το δικαίωμα στο ΠΑΚΟΕ να κάνει μετρήσεις στα νερά της Σαλαμίνας, βγάζοντας τα αμφιλεγόμενα αποτελέσματά του. Αποτελέσματα που συνήθως διαψεύδονται από τις μετρήσεις της Αντιπεριφέρειας Νήσων. Ας μην γινόμαστε όμως καχύποπτοι , αλλά απλά να πούμε ότι ακόμα και για το ΠΑΚΟΕ η Σαλαμίνα φέτος έχει πεντακάθαρα νερά . Όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Νίκος Γιαννόπουλος

error: Content is protected !!