Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 2 εκ. ευρώ ξεκινούν ευρύτατα έργα οδοποιίας στο Δήμο Σαλαμίνας με στόχο την καλύτερη προάσπιση της οδικής ασφάλειας Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 2 εκ. ευρώ ξεκινούν ευρύτατα έργα οδοποιίας στο Δήμο Σαλαμίνας με στόχο την καλύτερη προάσπιση της οδικής ασφάλειας
Γ. Πατούλης: « Επενδύουμε στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου των νησιών της Αττικής μας-Μεριμνούμε για την αποτελεσματική ασφάλεια των πολιτών» Το... Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 2 εκ. ευρώ ξεκινούν ευρύτατα έργα οδοποιίας στο Δήμο Σαλαμίνας με στόχο την καλύτερη προάσπιση της οδικής ασφάλειας

Γ. Πατούλης: « Επενδύουμε στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου των νησιών της Αττικής μας-Μεριμνούμε για την αποτελεσματική ασφάλεια των πολιτών»

Το «πράσινο» φως για την έναρξη ευρύτατων έργων οδοποιίας στο Δήμο Σαλαμίνας, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 2 εκ. ευρώ, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Δημάρχου Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλου.

Σκοπός του έργου είναι η αποκατάσταση φθορών και βλαβών και γενικότερα η βελτίωση των οδών ώστε να καταστούν ασφαλείς.

Με αφορμή την έναρξη των έργων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

« H αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του οδικού δικτύου των νησιών της Αττικής μας είναι ψηλά στις προτεραιότητές μας γι΄αυτό και επενδύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Μετά από πολλά χρόνια γίνονται εργασίες βελτίωσης και συντήρησης των δρόμων της Σαλαμίνας, οι οποίες είναι απαραίτητες για την καλύτερη προάσπιση της οδικής ασφάλειας του νησιού. Στηρίζουμε ισόρροπα όλες τις περιοχές της Περιφέρειας μας και εστιάζουμε σε παρεμβάσεις που διασφαλίζουν την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη τόνισε τα εξής:

Το έργο Οδοποιίας Δημοτικών Οδών της Σαλαμίνας προϋπολογισμού 2 εκ ευρώ που εντάχτηκε στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων από την νέα περιφερειακή αρχή και υπογράφηκε σήμερα η προγραμματική της σύμβαση από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη είναι ένα μεγάλο έργο εξαιρετικής σημασίας που αφορά την βελτίωση του οδικού δικτύου του νησιού και έχει να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών .

Η Περιφέρεια Αττικής έχει την ευθύνη του έργου και ευελπιστούμε άμεσα να ολοκληρώσουμε όλες τις διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει άμεσα το έργο 

Έχουμε αποδείξει ότι στα μεγάλα έργα η Περιφέρεια τα πραγματοποιεί στα χρονοδιαγράμματα που θέτει.

Το έργο

Ειδικότερα θα γίνουν εργασίες συντήρησης, βελτίωσης, ανακατασκευής του οδοστρώματος αλλά και τοποθέτησης ρυθμιστικών πινακίδων στις παρακάτω οδούς:

Α/ΑΟΔΟΣΑΠΌ – ΕΩΣΜΕΤΡΑ ΜΗΚΟΥΣ
1Π. ΤΣΑΛΔΑΡΗΗρακλέους μέχρι Ευριπίδου700
2Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗΗρακλέους μέχρι Θερμοπυλών1.100
3ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥΜπιζανίου έως Ευριπίδου και Υπάτης έως Ζ. Πηγής1.500
4ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥΠεριοχή Αγ. Αθανασίου, Αιάντειο450
528ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΕθν. Αντιστάσεως εως Παραλία850
6Λ. ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥΠεριοχή Ψιλής Άμμου1.200
7ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥΦιλίπου μέχρι Αγ. Γεωργίου600
8Λ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΤμηματικά σε όλο το μήκος1.200
9Ζ. ΠΗΓΗΣΑνδριανού έως Λ. Σαλαμίνος500
10Λ. ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ και τμήμα της Ζ. ΠηγήςΑπό το φούρνο του Μπεγνή έως το SM Βασιλόπουλο2.000
11Λ. ΗΛΙΑΚΤΗΣΠεριοχή Ηλιακτής500
12ΑΚΤΗ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΑπό Λ. Φανερωμένης έως Αγ. Μηνά400
13ΜΙΑΟΥΛΗΑπό Λ. Σαλαμίνος έως Παπανδρέου600
14ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗΣΑπό Ζ. Πηγής έως Ευριπίδου600
15ΜΑΡΑΘΩΝΟΣΑπό Ακτή Κανάρη έως Λ. Αιαντείου250
16ΔΑΜΑΛΑΑπό Λ. Ιπποκράτους έως Λ. Σαλαμίνος και από Λ. Σαλαμίνος έως Παπανδρέου800
17ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥΑπό Αλαμάνας έως Τσιμισκή και από Παπανικολή έως Μιαούλη800
18ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣΑπό Κύπρου έως Αίαντος200
error: Content is protected !!