Το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab» κατασκεύασε και παρέδωσε 100 ειδικές μάσκες σε άτομα με προβλήματα ακοής Το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab» κατασκεύασε και παρέδωσε 100 ειδικές μάσκες σε άτομα με προβλήματα ακοής
Σε μια ακόμη ενέργεια κοινωνικού σκοπού προχώρησε ο Δήμος Πειραιά.    Αξιοποιώντας την καινοτόμο τεχνολογία του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab»,... Το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab» κατασκεύασε και παρέδωσε 100 ειδικές μάσκες σε άτομα με προβλήματα ακοής

Σε μια ακόμη ενέργεια κοινωνικού σκοπού προχώρησε ο Δήμος Πειραιά.

   Αξιοποιώντας την καινοτόμο τεχνολογία του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», κατασκεύασε 100 ειδικές μάσκες για άτομα με προβλήματα ακοής.

   Η αναγκαιότητα για την κατασκευή ειδικής μάσκας προέκυψε από το γεγονός πως η χρήση μάσκας προστασίας, είτε υφασμάτινη είτε μιας χρήσης, ενώ παρέχει προστασία κατά της διασποράς της πανδημίας, δεν επιτρέπει την απρόσκοπτη θέαση του στόματος του ατόμου που την χρησιμοποιεί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα άτομα με προβλήματα ακοής να «διαβάσουν» και να κατανοήσουν τι λένε οι συμπολίτες τους από την κίνηση των χειλιών.

   Οι μάσκες παραδόθηκαν χθες από τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και τον αντιδήμαρχο, Δημήτρη Καρύδη, στην πρόεδρο του Συλλόγου «Το Στέκι», κ. Σαραντίδου και στην Παραολυμπιονίκη στο άθλημα Τae Kwon Do, Δήμητρα Πασχάλη, που η ίδια είχε και την αρχική ιδέα για την κατασκευή των μασκών.

   Στην παράδοση των μασκών παρευρέθηκαν επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου, Ηλίας Σαλπέας, ο κλινικός ψυχολόγος, Δημήτρης Πετρούνιας, και ο μηχανικός μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος, Ανδρέας Καράμπελας.

   Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

   «Κατασκευάσαμε στο Κέντρο καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη του Δήμου Πειραιά Blue Lab, μάσκες προστασίας για συμπολίτες μας με προβλήματα ακοής, με διάφανο το μπροστινό μέρος, ώστε να φαίνονται τα χείλη των συνομιλητών. Εκατό τέτοιες μάσκες παραδώσαμε στον Σύλλογο «Το Στέκι» για να τις διαθέσει σε ανθρώπους που θα βοηθηθούν. Το μόνο που χρειάστηκε, για ακόμα μια φορά, ήταν μια καινοτόμος ιδέα, η αξιοποίηση της τεχνολογίας και πάνω απ’ όλα η διάθεση για συνεργασία και κοινωνική προσφορά.

   Το Blue Lab, από την αρχή της πανδημίας, εκτός από την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, στηρίζει με δράσεις και πρωτοβουλίες την κοινωνία, αξιοποιώντας τον προηγμένο εξοπλισμό που διαθέτει και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου από τον δήμο μας».

    Ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού και ανάπτυξης, Δημήτρης Καρύδης, σε δήλωσή του, υπογράμμισε:

    «Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα που είχε ο Σύλλογος το “Στέκι” για ΑΜΕΑ -η πρόεδρος του, κ. Σαραντίδου- και τα παιδιά του συλλόγου, που ζήτησαν μία συνεργασία με το “Blue Lab” για να παραχθεί αυτή η μάσκα που τους επιτρέπει να επικοινωνούν με τους άλλους ανθρώπους, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους και τη συνεννόησή τους. 

   Για το γαλάζιο εργαστήριό μας έχει πολύ μεγάλη σημασία, εκτός από τα θέματα της επιχειρηματικότητας, να δίνουμε ένα δείγμα γραφής και σε κοινωνικό επίπεδο, όπως κάναμε στο παρελθόν με τις ασπίδες προστασίας προσώπου και τις συσκευές καθαρισμού και αποστείρωσης του αέρα. Χαιρόμαστε πάρα πολύ, γιατί μέσα από μία συνεργασία με την ομάδα των παιδιών σχεδιάστηκε αυτή η μάσκα και παρήχθη εδώ στο “Blue Lab”, το μεγαλύτερο της μέρος και πιστεύουμε ότι έτσι η ζωή τους γίνεται καλύτερη».

    Η πρόεδρος του Συλλόγου «Το Στέκι» κ. Σαραντίδου, σε δήλωσή της, σημείωσε:

   «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο κ. Μώραλη, τον αντιδήμαρχο, κ. Καρύδη, το “Blue Lab Piraeus”, που αγάπησε και στήριξε μία πρωτοβουλία, η οποία αφορά αποκλειστικά τα άτομα με προβλήματα ακοής. Αυτό γεννήθηκε μέσα από την πανδημία που λόγω της μάσκας υπήρχε ένα πρόβλημα συνεννόησης».

   Η Ολυμπιονίκης Deaflympics Tae Kwon Do και πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών Κωφών IMAFD, Δήμητρα Πασχάλη αναφέρει, σε δήλωσή της:

   «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που ο Δημήτρης Πετρούνιας σκέφτηκε και τους συνανθρώπους του, διότι λόγω της μάσκας δεν μπορούμε να καταλάβουμε μια συνομιλία. Όπως σας είπα, την ιδέα αυτή ανέλαβε να την υλοποιήσει ο κ. Δημήτρης Πετρούνιας και η Εταιρεία AD3Ddesign του κ. Ανδρέα Καράμπελα και του κ. Δούκα Γαλανού, με την δική μου καθοδήγηση, για να γίνει πράξη. Μετά από πολλές αλλαγές από το αρχικό σχέδιο, καταλήξαμε σε αυτήν την καταπληκτική μάσκα. Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη και τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Καρύδη, και το Blue Lab Piraeus που αγκάλιασε όλο αυτό και συνέβαλε σημαντικά παραδίδοντάς μας 100 μάσκες. Εύχομαι να συνεχίσουν τέτοιες ιδέες να γίνονται πράξη. Η προώθηση της μάσκας γίνεται από τον χορηγό επικοινωνίας μου, το www.stekiradio.gr

    Π.Τσ. – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!