Συνελήφθη 41χρονη στη Σαλαμίνα για παράνομο ψάρεμα “ολοθούριου” Συνελήφθη 41χρονη στη Σαλαμίνα για παράνομο ψάρεμα “ολοθούριου”
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, εχθές, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας εντοπίστηκε μία 41χρονη να έχει αλιεύσει με ελεύθερη κατάδυση δολώματα του είδους ”ολοθούριο”.... Συνελήφθη 41χρονη στη Σαλαμίνα για παράνομο ψάρεμα “ολοθούριου”

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, εχθές, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας εντοπίστηκε μία 41χρονη να έχει αλιεύσει με ελεύθερη κατάδυση δολώματα του είδους ”ολοθούριο”.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά (07) κιλά και τριάντα (30) ζωντανά άτομα του εν λόγω δολώματος, το οποίο είναι απαγορευμένο παντελώς στην ερασιτεχνική αλιεία.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα ανωτέρω αλιεύματα επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

Τα Ολοθούρια, ή Ολοθουροειδή, (Holothuroidea), είναι ομοταξία θαλάσσιων Εχινόδερμων με μακρύ σώμα. Απαντώνται στις θερμές και στις εύκρατες θάλασσες. Είναι περισσότερα γνωστά με την κοινή ονομασία αγγούρια της θάλασσας εξαιτίας του σχήματός τους, που θυμίζει το ομώνυμο λαχανικό. Κάτω από το δέρμα τους έχουν ενδοσκελετό. Ζουν μέσα στην άμμο ή σε ρωγμές βράχων αλλά και σε κοραλλιογενείς υφάλους. Σε είδη που διαβιούν στο πέλαγος, συνήθως ο σκελετός απουσιάζει[1]. Μπορούν να αναπλάθουν μέρη του σώματός τους, τα οποία μερικές φορές αποκόπτουν για λόγους άμυνας. Ζουν συνήθως μοναχικά και τρέφονται με ζωικές ή φυτικές ουσίες, τις οποίες βρίσκουν στη λάσπη του βυθού. Υπάρχουν περί τα 500 είδη ολοθουροειδών.

error: Content is protected !!