Εκατό ρομπότ απολύμανσης από τον κορονοϊό, έχουν ήδη παραδοθεί από την ΕΕ σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία Εκατό ρομπότ απολύμανσης από τον κορονοϊό, έχουν ήδη παραδοθεί από την ΕΕ σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία
Παραδόθηκε σήμερα το 100ό ρομπότ απολύμανσης νοσοκομείου, στο πλαίσιο της δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εξοπλίσει νοσοκομεία στην ΕΕ με τέτοια ρομπότ, ώστε να... Εκατό ρομπότ απολύμανσης από τον κορονοϊό, έχουν ήδη παραδοθεί από την ΕΕ σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία

Παραδόθηκε σήμερα το 100ό ρομπότ απολύμανσης νοσοκομείου, στο πλαίσιο της δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εξοπλίσει νοσοκομεία στην ΕΕ με τέτοια ρομπότ, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

   Το νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης Bagdasar-Arseni στο Βουκουρέστι παρέλαβε το ρομπότ, ενώ έξι ακόμη νοσοκομεία στη Ρουμανία θα παραλάβουν από ένα ρομπότ τις προσεχείς ημέρες. Τα ρομπότ μπορούν να απολυμαίνουν ένα νοσοκομειακό δωμάτιο κανονικού μεγέθους σε μόλις 15 λεπτά με τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας.

   Η Επιτροπή έχει ήδη δωρίσει ρομπότ απολύμανσης σε νοσοκομεία σε 22 χώρες: στο Βέλγιο, στην Τσεχία, στη Δανία, στη Γερμανία, στην Εσθονία, στην Ιρλανδία, στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Κροατία, στην Ιταλία, στην Κύπρο, στη Λετονία, στη Λιθουανία, στο Λουξεμβούργο, στη Μάλτα, στην Ολλανδία, στην Αυστρία, στην Πολωνία, στην Πορτογαλία, στη Σλοβενία, στη Σλοβακία και στη Σουηδία.

   Οι παραδόσεις θα συνεχιστούν έως το φθινόπωρο και στόχος είναι η προμήθεια περισσότερων από 200 ρομπότ σε νοσοκομεία της ΕΕ που περιθάλπουν ασθενείς του κορονοϊού, τα οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εν λόγω τεχνολογία. Με τη χρήση ρομπότ απολύμανσης, τα νοσοκομεία μπορούν να εξασφαλίσουν ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, χωρίς να εκθέτουν το προσωπικό τους σε περιττούς κινδύνους. Το προσωπικό καθαρισμού χειρίζεται το ρομπότ έξω από την αίθουσα που πρόκειται να απολυμανθεί και, ως εκ τούτου, κανένας από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας δεν είναι παρών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

   Τα ρομπότ παρέχονται από τη δανική εταιρεία UVD, η οποία κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό για την προμήθεια έκτακτης ανάγκης.

   Τα νοσοκομεία της ΕΕ (και τα ελληνικά) που περιθάλπουν ασθενείς με κορονοϊό, μπορούν ακόμη να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την παραλαβή ρομπότ απολύμανσης στη διεύθυνση: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/disinfection_robots

   ΠΔΡ – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!