Πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής για άπορα παιδιά από τον Δήμο Αθηναίων Πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής για άπορα παιδιά από τον Δήμο Αθηναίων
Προληπτική οδοντιατρική για παιδιά ηλικίας έως 12 ετών που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, ξεκίνησε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) σε... Πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής για άπορα παιδιά από τον Δήμο Αθηναίων

Προληπτική οδοντιατρική για παιδιά ηλικίας έως 12 ετών που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, ξεκίνησε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) σε συνεργασία με την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οδοντίατροι από το Εργαστήριο Παιδοδοντιατρικής του Πανεπιστημίου υποδέχονται τα παιδιά κάθε Σάββατο στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Κέντρου για εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, πραγματοποιείται εξέταση και καταγραφή της στοματικής υγείας του κάθε παιδιού, διαγιγνώσκονται τυχόν προβλήματα και ενημερώνονται οι γονείς για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν. Επίσης ενημερώνονται και εκπαιδεύονται τα παιδιά στους βασικούς κανόνες στοματικής υγιεινής, καθώς και στη σωστή χρήση οδοντόβουρτσας (και οδοντικού νήματος -ανάλογα με την ηλικία τους).

Ακόμη , στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος kit Αγωγής Στοματικής Υγείας, γνωστή εταιρία παρέχει δωρεάν σε κάθε παιδί μία οδοντόβουρτσα, δύο μικρά σωληνάρια οδοντόκρεμας και ενημερωτικό φυλλάδιο με πολύτιμες συμβουλές για την ανάγκη του τακτικού βουρτσίσματος, τη χρήση νήματος και στοματικού διαλύματος, την κατάλληλη διατροφή για την προαγωγή της υγείας των δοντιών καθώς και συμβουλές για τους γονείς.

Για πληροφορίες και ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία των Κοινωνικών Ιατρείων του Κ.Υ.Α.Δ.Α., στο τηλέφωνο 210-5246515 (επιλογή 3).

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!