ΕΔΣΝΑ σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» καθάρισαν σήμερα τις παραλίες των νησιών του Αργοσαρωνικού ΕΔΣΝΑ σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» καθάρισαν σήμερα τις παραλίες των νησιών του Αργοσαρωνικού
3/07/2021       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Περιφέρεια Αττικής-ΕΔΣΝΑ σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» καθάρισαν σήμερα τις παραλίες των νησιών του Αργοσαρωνικού Γ. Πατούλης:... ΕΔΣΝΑ σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» καθάρισαν σήμερα τις παραλίες των νησιών του Αργοσαρωνικού

3/07/2021      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Περιφέρεια Αττικής-ΕΔΣΝΑ σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» καθάρισαν σήμερα τις παραλίες των νησιών του Αργοσαρωνικού

Γ. Πατούλης: «Σεβόμαστε το περιβάλλον-Προστατεύουμε τις ακτές των νησιών της Αττικής μας. Όλοι μαζί «χτίζουμε» μία «Πράσινη» Περιφέρεια»

Θερμή ήταν και σήμερα η συμμετοχή δεκάδων εθελοντών στη δράση της Περιφέρειας Αττικής-ΕΔΣΝΑ σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για τον καθαρισμό των παραλιών των νησιών του Αργοσαρωνικού.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ συνέδραμαν με 3 μεγάλα οχήματα απομάκρυνσης υλικών, 1 ειδικό μηχάνημα καθαρισμού των ακτών και περίπου 50 εθελοντές. Παράλληλα μοίρασαν σακούλες, γάντια και υλικά καθαρισμού σε όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν.

Τη Δράση υποστήριξαν και οι Δήμοι των νησιών του Αργοσαρωνικού, παρέχοντας καθαριστικά μηχανήματα. 

Τον καθαρισμό των παραλιών στη Σαλαμίνα επόπτευσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος ευχαρίστησε και συνεχάρη θερμά όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν, εξάροντας τη διάθεση προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο.

Στην παραλία της Σαλαμίνας, ένα από τα νησιά όπου πραγματοποιήθηκε η Δράση, παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Α. Βακάλης και ο Αντιπρόεδρος ΝΠΔΔ ΑΚΟΙΠΟΠ Σ. Νάννος.

Ειδικότερα μετά τον καθαρισμό των 14 παραλιών του Σαρωνικού από το Παλαιό Φάληρο μέχρι και το Σούνιο συνολικού μήκους 55 χλμ, το περασμένο Σαββατοκύριακο, σήμερα καθαρίστηκαν οι εξής παραλίες στα νησιά του Αργοσαρωνικού:

  • Στη Σαλαμίνα, Παραλία Ψιλή Άμμος
  • Στο Αγκίστρι, Παραλίες Σκάλα & Μεγαλοχώρι.  
  • Στην ΑίγιναΠαραλία Καμάρες. 

Ο καθαρισμός που είχε προγραμματιστεί στον Πόρο, στην Παραλία Ψιλή Άμμος, θα γίνει σε άλλη ημερομηνία, μετά από σχετική απόφαση του Δήμου.

Επισημαίνεται πως στα σημεία των καθαρισμών, τηρήθηκαν με αυστηρότητα όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα κατά του COVID-19.

 Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή την επιτυχημένη ολοκλήρωση της δράσης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στις ομάδες εθελοντών, στα στελέχη της Περιφέρειας, στους Δημάρχους και σε όλους όσους συνέβαλαν προκειμένου να καθαριστούν οι ακτές των νησιών του Αργοσαρωνικού.

Παράλληλα διατύπωσε τις θερμές ευχαριστίες του και προς τον επικεφαλής του «Όλοι μαζί Μπορούμε» του Σκάϊ Γ. Σπανολιό, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία μαζί του και με όλο το δυναμικό του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» είναι ιδιαίτερα σημαντική και αποφέρει κάθε φορά ουσιαστικά αποτελέσματα τόσο για την υγεία των πολιτών όσο και για το Περιβάλλον.     

Σε δηλώσεις του επισήμανε:

«Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», με τις εθελοντικές ομάδες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου βαθμού συμβάλουμε ενεργά στην προσπάθεια να διατηρηθούν καθαρές οι παραλίες μας. Με αυτές τις δράσεις θέλουμε να υπογραμμίσουμε πως την ευθύνη να διατηρούμε καθαρό το «σπίτι» μας που είναι το περιβάλλον, την έχουμε όλοι ανεξαιρέτως και προς αυτή την κατεύθυνση απαιτείται επαγρύπνηση αλλά και ενίσχυση της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης. Ενωμένοι στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα: Σεβόμαστε το περιβάλλον-Προστατεύουμε τις ακτές των νησιών της Αττικής μας. Όλοι μαζί «χτίζουμε» μία «Πράσινη» Περιφέρεια».

Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη επισήμανε:

«Η σημερινή δράση με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής για τον καθαρισμό των ακτών των νησιών μας, είναι δείκτης πολιτισμού, δείκτης ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον αλλά και τις γενιές που έρχονται.

Είναι λυπηρό να περνάνε τα χρόνια και εμείς να ασχολούμαστε ακόμα με τα αυτονόητα όπως είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον. Ας βάλουμε όλοι ένα χεράκι ακόμα να καθαρίσουμε τις ακτές μας. Ευχαριστούμε το «Όλοι μαζί μπορούμε» καθώς και τους εθελοντές μας».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!