Πένθος στον στίβο Πένθος στον στίβο
Απεβίωσε ο Τάκης Επιτρόπουλος Ο Τάκης Επιτρόπουλος γεννήθηκε το 1937 και ήταν αθλητής στίβου του Ολυμπιακού Πειραιά. Πρωταθλητής στο δέκαθλο, μέλος της εθνικής ομάδος,... Πένθος στον στίβο

Απεβίωσε ο Τάκης Επιτρόπουλος

Ο Τάκης Επιτρόπουλος γεννήθηκε το 1937 και ήταν αθλητής στίβου του Ολυμπιακού Πειραιά.

Πρωταθλητής στο δέκαθλο, μέλος της εθνικής ομάδος, με την οποία αναδείχθηκε 2ος βαλκανιονίκης το 1960. Χρίστηκε πρωταθλητής Ελλάδος τρεις φορές ενώ μετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, όπου κατέλαβε την 23η θέση. Τελείωσε την καριέρα του το 1968, εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού και εργάστηκε ως τραπεζιτικός υπάλληλος.

Ήταν ο πρώτος προπονητής του τμήματος στίβου του Γ.Σ.Σαλαμίνας και ένας εκ των ιδρυτών του συλλόγου. Δούλευε αφιλοκερδώς στο σύλλογο για αρκετά χρόνια ( 1984-1992). Παντρεύτηκε με την Κυριακή και απέκτησαν δύο αγόρια, τον Γιάννη και τον Γιώργο.

Ο Τάκης Επιτρόπουλος υπήρξε πρώτος λαμπαδηδρόμος στους Ολυμπιακούς της Ρώμης το 1960.

Για την σπουδαία εκείνη στιγμή έχει πει ο ίδιος : «Δεν θυμάμαι πώς έγινε η επιλογή μου, φαντάζομαι επειδή ήμουνα πρωταθλητής στο δέκαθλο με ύψος 1.81. Θυμάμαι πάντως ότι στην αρχή δεν ήθελα να πάω επειδή θα έχανα προπονήσεις ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Ρώμης. Μεσολάβησαν όμως κάποια φιλικά μου πρόσωπα και ευτυχώς με έπεισαν να αλλάξω γνώμη, είχαν απόλυτο δίκιο. Τρελάθηκα στην τελετή, ο ενθουσιασμός μου ήταν τεράστιος, το τοπίο επιβλητικό, ο κόσμος εκδηλωτικός. Ποτέ δεν θα ξεχάσω εκείνες τις στιγμές. Οι τουρίστες μου ζητούσαν αυτόγραφα. Πάντως παραλίγο κάτι θα πήγαινε στραβά. Άγνωστο πώς και γιατί δεν μπορούσα να βρω τον δεύτερο λαμπαδηδρόμο για να κάνω την αλλαγή και προς στιγμήν τα έχασα αλλά τελικά όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Όταν ταξίδεψα στη Ρώμη και είδα την Ολυμπιακή Φλόγα που πρώτος εγώ μετέφερα να ανάβει στον βωμό του σταδίου, ένοιωσα ότι ήμουνα ένα κομμάτι της ιστορίας. Θυμάμαι ακόμα ότι εκεί, λίγο πριν τους αγώνες, συνάντησα στο δρόμο ένα ζευγάρι ηλικιωμένων ανθρώπων, τουρίστες ήταν , όχι Ιταλοί, που με γνώρισαν ως τον πρώτο λαμπαδηδρόμο και με φίλησαν συγκινημένοι και οι δύο».

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

error: Content is protected !!