Κεφαλονιά: Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα – Εκκενώθηκαν Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι Κεφαλονιά: Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα – Εκκενώθηκαν Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τα πύρινα μέτωπα γύρω από τα χωριά Καπανδρίτι και Αγία Ειρήνη στην Κεφαλονιά, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν αγώνα... Κεφαλονιά: Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα – Εκκενώθηκαν Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τα πύρινα μέτωπα γύρω από τα χωριά Καπανδρίτι και Αγία Ειρήνη στην Κεφαλονιά, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν αγώνα για να μείνουν οι φλόγες μακριά από τα σπίτια των χωριών.

Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς καθώς πέφτει το σκοτάδι και δεν θα μπορούν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, μεταβαίνουν αυτή την ώρα με αεροσκάφος της Πολιτικής Προστασίας 25 πυροσβετες από 1η ΕΜΑΚ, ενώ άλλοι 16, με οκτώ οχήματα, μεταβαίνουν ακτοπλοικώς από την Κυλλήνη. Συνολικά, θα επιχειρούν 106 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 27 οχήματα και από αέρος επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε ενεργά μέτωπα, γύρω από τα χωριά, Αγία Ειρήνη, Καπανδρίτι, Καμπιτσάτα και αυτή τη στιγμή η κατεύθυνση του ανέμου οδηγεί την πυρκαγιά, νότια προς το χωριό της Σκάλας.

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. μεταβαίνει στην Κεφαλονιά για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα.

Στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, μίλησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κυρία Ρόδη Κράτσα, που μαζί με τον επιτελείο της, παρακολουθεί στενά και έχει συνεχή επαφή με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

«Η πυρκαγιά είναι πολύ μεγάλη, γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την οριοθέτησή της. Στο σημείο υπάρχουν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις και θα ενισχυθούν και άλλο. Έχουν εκκενωθεί προληπτικά δύο οικισμοί, της Αγίας Ειρήνης και το Καπανδρίτι» δήλωσε η κυρία Κράτσα για να προσθέσει: «η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μαζί με τον δήμο, συνδράμουν όπως τούς ζητηθεί σε αυτήν τη μεγάλη μάχη με τις φλόγες».

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!