Στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, ο Δήμος Σαλαμίνας διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα “Η συμβολή της Ιεράς Μονής Φανερωμένης και του Κλήρου στην Επανάσταση του 1821” Στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, ο Δήμος Σαλαμίνας διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα “Η συμβολή της Ιεράς Μονής Φανερωμένης και του Κλήρου στην Επανάσταση του 1821”
Σαλαμίνα, 5.07.2021 Με την ευκαιρία των επετειακών εορτασμών από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης ο Δήμος Σαλαμίνας διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα “Η συμβολή... Στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, ο Δήμος Σαλαμίνας διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα “Η συμβολή της Ιεράς Μονής Φανερωμένης και του Κλήρου στην Επανάσταση του 1821”

Σαλαμίνα, 5.07.2021

Με την ευκαιρία των επετειακών εορτασμών από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης ο Δήμος Σαλαμίνας διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα “Η συμβολή της Ιεράς Μονής Φανερωμένης και του Κλήρου στην Επανάσταση του 1821”.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και το κλίμα ιδιαιτέρως θερμό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 4 Ιουλίου και ώρα 7:00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του μοναστηριού.

Ομιλητές ήταν ο Φιλόλογος Θεολόγος κ. Γιώργος Βιλλιώτης, η Αρχαιολόγος κα  Εύη Μικρομάστορα,  ο Φιλόλογος και Δρ. Λαογραφίας, κ. Παναγιώτης Βελτανισιάν. Συντονιστής της εκδήλωσης ο εκπαιδευτικός και προϊστάμενος  κ. Αναστάσιος Σαλματάνης. Την εκδήλωση συνόδευσε με όμορφες μελωδίες η Βυζαντινή χορωδία Σαλαμίνος ‘Άγιος Μηνάς’.

Το παρόν έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνας κκ Κωνσταντίνος, η οσιοτάτη καθηγουμένη της Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Γερόντισσα Παρθενία καθώς και πλήθος εκλεκτών καλεσμένων.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας στον σύντομο χαιρετισμό του απηύθυνε το παρακάτω μήνυμα:

«Καλωσορίζω με σεβασμό τους εκπροσώπους του Ιερού Κλήρου και κάθε καλεσμένο της σημερινής μας εκδήλωσης στο νησί της Σαλαμίνας, της οποίας έχω την τιμή να είμαι Δήμαρχος. Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση του Δήμου μας για την σημερινή εκδήλωση. Ως Σαλαμίνιοι τιμούμε την Μόνη της Φανερωμένης και είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της. Αναγνωρίζουμε την συμβολή της στον αγώνα ως σύμβολο υποστήριξης και υπερηφάνειας που πάντα θα μας συνοδεύει. Η ιστορία μας είναι ζωντανή και παραμένει διαχρονική.”

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τιμητικές διακρίσεις τόσο προς τον Δήμαρχο όσο και προς όσους συμμετείχαν και συνέβαλλαν με τις προσπάθειες του!

 Εκ του Γραφείου Τύπου

error: Content is protected !!