Μπιζάνι: Ένα πρόβλημα αναζητεί την άμεση λύση του Μπιζάνι: Ένα πρόβλημα αναζητεί την άμεση λύση του
Η περιοχή του Μπιζανίου αποτελεί εδώ και καιρό μια υγειονομική βόμβα και παρουσιάζει χαρακτηριστικά γκετοποίησης. Η “ΦΩΝΗ” απευθύνθηκε στην εκπρόσωπο των κατοίκων κα Κιαμίλη... Μπιζάνι: Ένα πρόβλημα αναζητεί την άμεση λύση του

Η περιοχή του Μπιζανίου αποτελεί εδώ και καιρό μια υγειονομική βόμβα και παρουσιάζει χαρακτηριστικά γκετοποίησης. Η “ΦΩΝΗ” απευθύνθηκε στην εκπρόσωπο των κατοίκων κα Κιαμίλη Αικατερίνη Κοινοτική Σύμβουλο Σαλαμίνας.

Κα Κιαμίλη, μπορείτε να μας κάνετε μια συνοπτική περιγραφή του προβλήματος που αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες οι κάτοικοι στο Μπιζάνι;

Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την ευκαιρία που μου δίνετε μέσα από την εφημερίδα σας να ακουστεί το πρόβλημα της περιοχής μας, αλλά κυρίως να μεταφέρω την αγανάκτηση των κατοίκων της Νέας Σαλαμίνας- Μπιζάνι.
Αναφέρομαι στο παράνομο καταυλισμό Ρομά που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες στη περιοχή μας.
Σε κάποιο σημείο της περιοχής, που βρίσκεται επί της οδού Μιαούλη, μέσα σε μια μεγάλη αλάνα υπάρχουν δέκα χτίσματα τα οποία είναι μισογκρεμισμένα χωρίς τουαλέτες ,δεν ανήκουν σε κάποιους ιδιοκτήτες, δεν υπάρχουν συμβόλαια ούτε και είναι δηλωμένα στο κτηματολόγιο. Αυτή είναι λοιπόν η μεγάλη πληγή μιας όμορφης περιοχής που εδώ και δέκα μήνες ζει μέσα στο φόβο και την αγωνία.
Εδώ και δέκα μήνες λοιπόν από τον Σεπτέμβριο του 2020 έχουν εγκατασταθεί παράνομα μέσα σε αυτά τα σπίτια Ρομά που προκαλούν πολύ σοβαρά προβλήματα στη περιοχή.
Ενδεικτικά θα σας αναφέρω κάποια από τα πιο σημαντικά: κλοπές, εκφοβισμοί των κατοίκων, αυτοκίνητα που κινούνται με μεγάλες ταχύτητες στα οποία οι οδηγοί πολλές φόρες είναι σε κατάσταση μέθης, ηχορύπανση, αναθυμιάσεις από την καύση τοξικών υλικών, βωμολοχίες και γενικότερα εκτεταμένη υποβάθμιση της περιοχής.
Η αυτοψία του τμήματος υγειονομικού και περιβαλλοντικού ελέγχου στο ανατριχιαστικό περιεχόμενο της παρουσιάζει την περιοχή σαν βόμβα μόλυνσης για την δημόσια υγεία.
Στις 7/5/2021 το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο. Η απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα ήταν να γίνουν τακτικοί καθαρισμοί,απολυμάνσεις και έλεγχοι απο την αστυνομία μέχρι το τέλος του 2021, όπου τα χτίσματα αυτά θα περάσουν στο δημόσιο. Επίσης δεσμεύτηκαν ότι όταν γίνει αυτό θα τα κατεδαφίσουν. Η προσωρινή, όμως, απόφαση αυτή δεν έχει υλοποιηθεί ως και σήμερα.
Επομένως λοιπόν οι κάτοικοι θα πρέπει να υποστούν όλη αυτή την κατάσταση για πάρα πολύ καιρό ακόμα.

Ποια θεωρείτε την καλύτερη λύση ώστε να επιλυθεί μια και καλή το πρόβλημα;

Η μόνη λύση που προτείνω και ζητούν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής είναι η άμεση μετεγκατάσταση των ανθρώπων αυτών σε έκτος κατοικημένης περιοχή όπως άλλωστε γίνεται σε όλους τους δήμους της Ελλάδος. Αν πραγματικά ο δήμος ενδιαφέρεται για την καλύτερη ποιότητα ζωής τους τόσο αυτών όσο και των μικρών παιδιών που μεγαλώνουν σε άθλιες συνθήκες θα πρέπει να τους φροντίσει και όχι να ακουμπά το πρόβλημα στην πλάτη νόμιμων πολιτών που πληρώνουν τους φόρους τους και τα δημοτικά τέλη.
Ο κάθε δήμος είναι αρμόδιος να δίνει τις λύσεις για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν το τόπο του. Να απευθύνετε το ερώτημα στους αρμόδιους φορείς, υπηρεσίες,σε υπουργεία ώστε να βρεθεί άμεσα λύση.
Άλλωστε το 2021 που θέλουμε να αναπτύξουμε τον τουρισμό και να προβάλουμε τον πολιτισμό μας δεν επιτρέπονται τέτοιου είδους εικόνες στο νησί μας!!!

error: Content is protected !!