Ο πραγματικός καύσωνας έρχεται τον Σεπτέμβρη Ο πραγματικός καύσωνας έρχεται τον Σεπτέμβρη
Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εξαντλήσει την τετραετία. Άλλωστε το σενάριο των 2+4 ετών ήταν από την αρχή στο τραπέζι του... Ο πραγματικός καύσωνας έρχεται τον Σεπτέμβρη

Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εξαντλήσει την τετραετία. Άλλωστε το σενάριο των 2+4 ετών ήταν από την αρχή στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου. Από την αρχή της διακυβέρνησης της Ν.Δ κάποιοι σκεφτόντουσαν εκλογές με την συμπλήρωση των δύο ετών για ανανέωση του χρόνου και μια πλήρη τετραετία μετά. Έκτοτε το σενάριο επανέρχεται ανά διαστήματα πάντα ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλουν εκλογές τώρα και προτιμούν την εξάντληση της τετραετίας.

Οι εκλογές σημαίνουν τρέξιμο και έξοδα και ενδεχομένως απώλεια της έδρας τους. Ενώ λοιπόν όλοι συμφωνούν ότι το σενάριο είναι υπαρκτό οι μισοί εκτιμούν ότι ο Πρωθυπουργός θα τις κάνει και οι άλλοι μισοί ότι τελικά δεν θα το αποφασίσει. Άλλοι πάλι δίνουν και ακριβή ημερομηνία την τελευταία Κυριακή, 26 του Σεπτεμβρίου. Το σενάριο του Σεπτεμβρίου συγκεντρώνει πλείστα πλεονεκτήματα. Πάντως τα κομματικά επιτελεία είναι σε εγρήγορση και ετοιμάζονται πυρετωδώς. Οι εκλογές φυσικά θα είναι διπλές καθώς οι πρώτες θα γίνουν με απλή αναλογική και καθώς ο πρωθυπουργός δεν θα μπεί σε διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης καθώς ένας από τους σημαντικότερους λόγους των πρόωρων εκλογών είναι να καεί η απλή αναλογική θα πάμε σε δεύτερες εκλογές τον Οκτώβριο.

Μ΄ όλα αυτά οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θα ξαναθυμηθούν το νησί μας , παρέα με αυτούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα πρώτα δείγματα είναι ήδη εμφανή. Αυτά σε εθνικό επίπεδο. Άλλωστε ανεξάρτητα από τι θέλουν να πιστεύουν κάποιοι η Σαλαμίνα δεν αποτελεί ανεξάρτητο κρατίδιο. Υπάγεται σε συγκεκριμένη περιφέρεια της Ελλάδας όπως και σε αντιπεριφέρεια αυτής και οι φορείς όλων αυτών πρέπει να συνεργάζονται για το κοινό καλό. Αν κάποιοι σπείρουν διχόνοιες για δικό τους όφελος καλό θα ήταν να απομονωθούν. Ο 21ος αιώνας αν κάτι δεν αντέχει είναι τους κολλημένους με το παρελθόν που καταντούν γραφικοί. Σε τοπικό επίπεδο λοιπόν ο Σεπτέμβρης φέρνει τις αλλαγές προσώπων στην τοπική μας εξουσία. Συνήθως αυτό δημιουργεί προστριβές και αποτελεί παραδοσιακά ένα από τα μεγαλύτερα crash tests της εκάστοτε δημοτικής Αρχής. Τις σκέψεις του Δημάρχου που είναι και ο μόνος αρμόδιος να διαχειριστεί αυτό το θέμα ουδείς δύναται να γνωρίζει.

Φήμες υπάρχουν, κριτική υπάρχει αλλά μόνο για τις φήμες. Η σύμπνοια της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής και η παραγωγή του έργου για την επανεκλογή της ή μη έχει σαν βασικό σταυροδρόμι τον Σεπτέμβρη. Όταν γράφονται αυτές οι γραμμές το μετεωρολογικό δελτίο προμηνύει καύσωνα. Όταν δε διαβάζετε αυτές τις γραμμές θα είμαστε ήδη σε καύσωνα αλλά, ο πραγματικός πολιτικός καύσωνας έρχεται τον καυτό μήνα Σεπτέμβρη. Τα γεγονότα που θα λάβουν χώρα τότε θα διαμορφώσουν το πολιτικό μας σκηνικό τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο και ας ελπίσουμε προς το μέγιστο καλό του νησιού. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι έχουμε τα πραγματικά 2.500 χρόνια από την ξακουστή Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Ας τα γιορτάσουμε όπως πραγματικά τους αξίζει και σίγουρα από επισήμους θα είμαστε πλήρεις


Νικόλας ο ψαράς
και για την αντιγραφή
Νίκος Γιαννόπουλος

.

error: Content is protected !!