Συνεχίζεται η συνεργασία ΟΑΕΔ – ΒΕΑ για την κατάρτιση στα τεχνικά επαγγέλματα Συνεχίζεται η συνεργασία ΟΑΕΔ – ΒΕΑ για την κατάρτιση στα τεχνικά επαγγέλματα
Ο σχεδιασμός για τις Σχολές Μαθητείας αποτέλεσε αντικείμενο της νέας χθεσινής ευρείας τηλεδιάσκεψης, μεταξύ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας και του ΟΑΕΔ.    Σύμφωνα με... Συνεχίζεται η συνεργασία ΟΑΕΔ – ΒΕΑ για την κατάρτιση στα τεχνικά επαγγέλματα

Ο σχεδιασμός για τις Σχολές Μαθητείας αποτέλεσε αντικείμενο της νέας χθεσινής ευρείας τηλεδιάσκεψης, μεταξύ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας και του ΟΑΕΔ.

   Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, κατά την διάρκεια της νέας συνάντησης τέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις του ΒΕΑ και της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ) που αφορούν:

   – Στην ανάγκη κατάρτισης των μελών της ΠΟΣΕΗ μέσω της δημιουργίας τμημάτων ηλεκτρολόγων εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, στις σχολές μαθητείας

   – Στην υλοποίηση εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης εργοδοτών, εργοληπτών ηλεκτρολόγων.

   Τις κοινές προτάσεις ΒΕΑ και ΠΟΣΕΗ, συζήτησαν κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησης, εκ μέρους του επιμελητηρίου, ο Α΄ αντιπρόεδρος Κώστας Δαμίγος, με την γενική διευθύντρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΟΑΕΔ Αθ. Θεοδωρίδου. Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, συμμετείχε  ο πρόεδρος Θ. Αγγουράκης, ο γενικός γραμματέας Χ. Κωνσταντόπουλος και ο ειδικός  γραμματέας Π. Τσοκανής.  Επίσης, συμμετείχαν και αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του ΟΑΕΔ.

   Η διευθύντρια του ΟΑΕΔ, κ. Θεοδωρίδου, επισήμανε αφενός μεν την θετική συγκυρία της συνάντησης, καθώς οριστικοποιείται η διαμόρφωση του προγράμματος των σχολών που θα λειτουργήσουν, αφετέρου δε την πρόθεση του οργανισμού να βοηθήσει προς την κατεύθυνση τόνωσης των τεχνικών κλάδων. Θετική ανταπόκριση υπήρξε στα δυο αιτήματα των επαγγελματιών, με την προϋπόθεση ότι θα καλυφθεί στη συνέχεια και η ανάγκη της πρακτικής άσκησης από τις επιχειρήσεις – μέλη του επιμελητηρίου. Ιδιαιτέρως σημαντική είναι η αποδοχή του αιτήματος του κλάδου, για τη διατήρηση του τμήματος της σχολής στο Καλαμάκι.

   Για την αποτελεσματικότητα αυτής της προσπάθειας, ο ΟΑΕΔ προγραμματίζει δράσεις ενημέρωσης των μαθητών για τα τεχνικά επαγγέλματα, τόσο μέσω του προγράμματος Erasmus, όσο και μέσω διαφήμισης. Επίσης, προτάθηκε η δημιουργία πειραματικών σχολών για την επόμενη χρονιά για εξειδικευμένες ειδικότητες, όπως η ηλεκτροκίνηση, μέσω της δημιουργίας κοινών ομάδων εργασίας, με  τη συμμετοχή και του αρμόδιου κλάδου.

   Από την πλευρά του, ο κ. Δαμίγος τόνισε την διάθεση του επιμελητηρίου να συνδράμει στην ενίσχυση των τεχνικών κλάδων μέσω της δημιουργίας νέων προγραμμάτων κατάρτισης και εκπαίδευσης. Οι συνέργειες του ΒΕΑ και του ΟΑΕΔ θα συνεχιστούν και για άλλους τεχνικούς κλάδους, προκειμένου να καταρτιστούν νέοι επαγγελματίες για την κάλυψη των απαιτούμενων θέσεων εργασίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 
 
Ε.Παπ. – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!