Το 68% των Ελλήνων δηλώνουν απολύτως θετικοί στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού Το 68% των Ελλήνων δηλώνουν απολύτως θετικοί στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού
Το 68% των Ελλήνων δηλώνουν ότι «έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο/έχουν κλείσει ραντεβού να το κάνουν/θα το κάνουν οπωσδήποτε», σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα... Το 68% των Ελλήνων δηλώνουν απολύτως θετικοί στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Το 68% των Ελλήνων δηλώνουν ότι «έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο/έχουν κλείσει ραντεβού να το κάνουν/θα το κάνουν οπωσδήποτε», σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα της δειγματοληπτικής έρευνας Focus Bari|YouGov, που διεξήχθη σε 21 χώρες τον Ιούνιο του 2021, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα.

Στο ερώτημα εάν θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ακόμη ένα 20% στην Ελλάδα απάντησε «μπορεί ναι/μπορεί και όχι», ενώ το 12% απάντησε «μάλλον/οπωσδήποτε δεν θα το κάνουν».

Η αναλογία των «αρνητών» στη χώρα μας είναι μεγαλύτερη στις νεαρές ηλικίες (14% στους 18-24 ετών και 15% στους 25-34 ετών, έναντι 10% στις ηλικίες 35-44, 12% στους 45-54% ετών και 10% στους άνω των 55 ετών). Συνεπώς, υπάρχει μία σταθερή αναλογία «αρνητών» (λίγο περισσότερο από ένας στους δέκα) σε όλες τις ηλικίες, με το ποσοστό να είναι ίδιο σε άνδρες και γυναίκες. Στην Αττική, οι «αρνητές» είναι γύρω στο 12%, στη Θεσσαλονίκη 11% και στην περιφέρεια 13%.

Σε σύγκριση, πάντως, με τις άλλες 20 χώρες που περιλήφθηκαν στην έρευνα, που έγινε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.004 ατόμων στην Ελλάδα, η χώρα μας εμφανίζεται με τη συγκριτικά μικρότερη αναλογία εμβολιασμένων/θετικών προς το εμβόλιο (68%). Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που βρίσκονται στην κορυφή, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 93%, ενώ σε Βρετανία και Ισπανία από 91%.

Είναι, όμως, ενθαρρυντικό ότι μετά τον Απρίλιο το ποσοστό των «αμφίβολων» ή «αρνητών» στην Ελλάδα βαίνει μειούμενο, αφού φέτος τον Μάρτιο το 42% απαντούσε «μπορεί να κάνουν το εμβόλιο, μπορεί και όχι», ποσοστό που είχε μειωθεί στο 31% τον Απρίλιο και στο 20% τον Ιούνιο. Αντίστοιχα, οι «αρνητές» («μάλλον/οπωσδήποτε δεν θα το κάνω»), από 20% στο πρώτο δίμηνο του 2021, έπεσαν στο 15% τον Απρίλιο και στο 12% έως 13% τον Ιούνιο.

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!