Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» για εκδήλωση πυρκαγιάς Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» για εκδήλωση πυρκαγιάς
Τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για το Σάββατο 17 Ιουλίου εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς σε τέσσερις... Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» για εκδήλωση πυρκαγιάς

Τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για το Σάββατο 17 Ιουλίου εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς σε τέσσερις περιοχές.

Συγκεκριμένα στην κατηγορία κινδύνου 4 βρίσκονται:

Περιφέρεια Αττικής, ΠΕ Νήσων -Νήσος Κύθηρα
Περιφέρεια Πελοποννήσου, ΠΕ Λακωνίας και ΠΕ Μεσσηνίας
Περιφέρεια Κρήτης, ΠΕ Χανίων)

Για τις περιοχές αυτές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, από τις 07:30 της 17ης Ιουλίου τίθεται σε μερική επιφυλακή το πυροσβεστικό προσωπικό στις περιοχές αυτές.

Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο Δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο -μεταξύ άλλων- προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Απευθύνεται έκκληση στους πολίτες:
Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr. Τέλος, παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

usay.gr

error: Content is protected !!