Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής η επιστημονική και πολιτιστική ημερίδα για τη συνεισφορά των Βορειοηπειρωτών στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής η επιστημονική και πολιτιστική ημερίδα για τη συνεισφορά των Βορειοηπειρωτών στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο
16/07/2021       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής η επιστημονική και πολιτιστική ημερίδα για τη συνεισφορά των Βορειοηπειρωτών στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του... Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής η επιστημονική και πολιτιστική ημερίδα για τη συνεισφορά των Βορειοηπειρωτών στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο

16/07/2021      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής η επιστημονική και πολιτιστική ημερίδα για τη συνεισφορά των Βορειοηπειρωτών στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο

Γ. Πατούλης: «Τιμούμε, στηρίζουμε και θα είμαστε στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών που διαχρονικά βοηθούν τη χώρα μας και συμβάλλουν στην αναπτυξιακή της επανεκκίνηση»

Ως μία ευκαιρία να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους τους Βορειοηπειρώτες που είτε με τον αγώνα τους, είτε με τις ευεργεσίες τους συνέβαλλαν καθοριστικά στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821, χαρακτήρισε στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, την επιστημονική ημερίδα «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ και ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821», που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, από την παράταξη «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική».

Στην ημερίδα απεύθυναν επίσης χαιρετισμούς ο Υφ. Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Κ. Βλάσης και ο και ο Επικεφαλής της Παράταξης Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική και εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος για τα θέματα των Βορειοηπειρωτών Α. Κούρτη. Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ Β. Γιόγιακας, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μ. Βιδάλη, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Λ. Σκιαδάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Ν. Παπαδάκης και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου.

Σκοπός της επιστημονικής και πολιτιστικής ημερίδας ήταν η ανάδειξη των γεγονότων της επανάστασης του 1821 και κυρίως η ιδιαίτερη συνεισφορά των Βορειοηπειρωτών στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα αλλά και η σημαντική συνεισφορά των μεγάλων Εθνικών Ευεργετών στην Ελλάδα αλλά και όλον τον κόσμο. Παράλληλα έγινε αναδρομή σε όλα εκείνα τα ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα που σημάδεψαν την περίοδο του 1821 στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Ο κ. Πατούλης εξήρε το αγωνιστικό πνεύμα των Βορειοηπειρωτών εκείνης της περιόδου, τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα αποτελούν πηγή έμπνευσης για την αφοσίωσή τους στα ιδανικά της ελευθερίας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους ευεργέτες, κάνοντας λόγο για ανθρώπους που αγαπούν βαθιά τη χώρα μας, με βαθιά προσήλωση στην αξία της προσφοράς.

«Και οι σημερινοί ευεργέτες της Β. Ηπείρου έχουν σαν πρότυπο τους προγόνους τους που προσέφεραν πολλά στην πατρίδα μας» τόνισε και πρόσθεσε: «Σ΄αυτή την προσπάθεια αναγέννησης που κάνει η Αττική οι φίλοι μας Βορειοηπειρώτες είναι σταθεροί σύμμαχοι και συνοδοιπόροι μας και θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους». Ο Περιφερειάρχης στο πλαίσιο της ομιλίας του ευχαρίστησε τον κ. Κούρτη για την εποικοδομητική συνεργασία τους αλλά και για την προσπάθεια που καταβάλλει για την προώθηση όλων των ζητημάτων που απασχολούν τους Βορειοηπειρώτες.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!