ΟΠΕΚ+: Οι αρμόδιοι υπουργοί θα συναντηθούν σήμερα, σε μια προσπάθεια να συμφωνήσουν για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, καθώς οι τιμές αυξάνονται ΟΠΕΚ+: Οι αρμόδιοι υπουργοί θα συναντηθούν σήμερα, σε μια προσπάθεια να συμφωνήσουν για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, καθώς οι τιμές αυξάνονται
Οι αρμόδιοι υπουργοί του ΟΠΕΚ+ θα συναντηθούν σήμερα σε μία ακόμη προσπάθεια να συμφωνήσουν σε μία γρήγορη ενίσχυση της προσφοράς πετρελαίου για να αντιμετωπίσουν... ΟΠΕΚ+: Οι αρμόδιοι υπουργοί θα συναντηθούν σήμερα, σε μια προσπάθεια να συμφωνήσουν για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, καθώς οι τιμές αυξάνονται

Οι αρμόδιοι υπουργοί του ΟΠΕΚ+ θα συναντηθούν σήμερα σε μία ακόμη προσπάθεια να συμφωνήσουν σε μία γρήγορη ενίσχυση της προσφοράς πετρελαίου για να αντιμετωπίσουν την τάση αύξησης των τιμών, καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από την πανδημία του κορονοϊού.

Στην αναφερόμενη ομάδα χωρών συμμετέχουν οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ, αλλά και σύμμαχοί τους, όπως η Ρωσία. Νωρίτερα μέσα στο μήνα απέτυχαν να επιλύσουν μία διαφωνία σχετικά με μία νέα πολιτική στην παραγωγή του πετρελαίου.

Η διαφωνία αυτή εκδηλώθηκε μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Ο ΟΠΕΚ+ είχε την προηγούμενη χρονιά συμφωνήσει σε μειώσεις ρεκόρ της παραγωγής πετρελαίου περίπου 10 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd) προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μείωση της ζήτησης από την πανδημία.

Σταδιακά, η μείωση της παραγωγής χαλάρωσε στα 5,8 εκατομμύρια βαρέλια bpd.

Ο ΟΠΕΚ+ προγραμματίζει να χαλαρώσει τη μείωση κατά ακόμη δύο εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, από τον Αύγουστο μέχρι το Δεκέμβριο του 2021, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο τους, των τελευταίων 2,5 χρόνων.

Ν.Χ. – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!