Επέστρεψε στο κίτρινο επίπεδο η Αίγινα στον Επιδημιολογικό Χάρτη. Αυξήθηκε ο μέσος όρος κρουσμάτων και ο δείκτης θετικότητας Επέστρεψε στο κίτρινο επίπεδο η Αίγινα στον Επιδημιολογικό Χάρτη. Αυξήθηκε ο μέσος όρος κρουσμάτων και ο δείκτης θετικότητας
Στο κίτρινο επίπεδο επέστρεψε η Αίγινα, στον Επιδημιολογικό Χάρτη της Ελλάδας, η ενημέρωση του οποίου έγινε σήμερα, πριν από λίγο. Υπενθυμίζεται, ότι η Αίγινα... Επέστρεψε στο κίτρινο επίπεδο η Αίγινα στον Επιδημιολογικό Χάρτη. Αυξήθηκε ο μέσος όρος κρουσμάτων και ο δείκτης θετικότητας

Στο κίτρινο επίπεδο επέστρεψε η Αίγινα, στον Επιδημιολογικό Χάρτη της Ελλάδας, η ενημέρωση του οποίου έγινε σήμερα, πριν από λίγο. Υπενθυμίζεται, ότι η Αίγινα το προηγούμενο διάστημα ήταν σε πράσινο επίπεδο, ενώ σε κίτρινο επίπεδο είχε βρεθεί τελευταία φορά στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η εβδομαδιαία τάση στην Αίγινα είναι ανοδική, ενώ αυξημένος είναι ο 7-ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, που σήμερα είναι 17.5 από 5.4 που ήταν το προηγούμενο διάστημα. Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι κατά την πιο πρόσφατη περίοδο, κατά την οποία η Αίγινα είχε βρεθεί και πάλι σε κίτρινο επίπεδο (δηλαδή στις 30 Ιουνίου) ο 7-ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους ήταν τότε 4.3.

Αυξημένος είναι επίσης ο δείκτης θετικότητας ο οποίος είναι 1.68%, συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη περίοδο που ήταν 0.70% και την πιο πρόσφατη περίοδο, κατά την οποία η Αίγινα είχε βρεθεί και πάλι σε κίτρινο επίπεδο (δηλαδή στις 30 Ιουνίου) οπότε ο δείκτης θετικότητας ελέγχων ήταν τότε 0.06%.

Τέλος, το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης τουλάχιστον με μία δόση, από το 65.12% της προηγούμενης περιόδου, έχει ανέβει στο 67.62% (όπως προκύπτει από την τοποθεσία κάθε εμβολιαστικού κέντρου που μπορεί να περιλαμβάνει εργαζόμενους, μη μόνιμους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας κ.ά.) ή 49.44% από 47.61% (κάλυψη όπως προκύπτει από την διαθέσιμη πληροφορία διαμενόντων εντός της Περιφερειακής Ενότητας).

Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αριθμοδείκτες που καταχωρούνται στο χάρτη ανά δήμο, η εμβολιαστική κάλυψη καταχωρείται στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Δήμος Αίγινας – Ημερομηνία αναφοράς 22/7/2021.

Εμβολιαστική κάλυψη
(τουλαχ.1η δόση): 67.62%* – 49.44%**
Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί: 60.04%* – 43.40%**
Δείκτης θετικότητας ελέγχων: 1.68%
7-ήμ. ΚΜΟ κρουσμάτων / 100.000 κατοίκους: 17.5
Εβδομαδιαία τάση: Ανοδική

Η εικόνα στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του χάρτη, που δημοσιεύθηκε πριν από λίγο, ο Δήμος Τροιζηνίας και ο Δήμος Σαλαμίνας βρίσκονται στο πορτοκαλί επίπεδο. Σε κίτρινο βρίσκεται ο Δήμος Αίγινας, ο Δήμος Ύδρας και ο Δήμος Πόρου, ενώ στο πράσινο επίπεδο παραμένουν ο Δήμος Αγκιστρίου, ο Δήμος Σπετσών και ο Δήμος Κυθήρων.

aeginaportal.gr

error: Content is protected !!