Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
24/07/2021       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η χώρα μας φέτος γιορτάζει τη συμπλήρωση 47 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, μία κατάκτηση που φέρει την υπογραφή... Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

24/07/2021      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η χώρα μας φέτος γιορτάζει τη συμπλήρωση 47 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, μία κατάκτηση που φέρει την υπογραφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το όραμα του, για μία ισχυρή και υπερήφανη Ελλάδα, έγινε  πραγματικότητα με σταθερά βήματα.

Η σημερινή επέτειος αποτελεί μια ευκαιρία να τιμήσουμε όλους όσους έχουν συμβάλει με τους αγώνες τους στη μετάβαση της χώρας μας σε μια ειρηνική και προοδευτική περίοδο.

Αποτελεί μια ημέρα τιμής αλλά και προβληματισμού, καθώς διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο κατά την οποία ο λαϊκισμός παρασύρει πολλούς συμπολίτες μας σε λάθος κατεύθυνση, με συνέπεια να αμφισβητούν τη Δημοκρατία.

Είναι ανάγκη να στείλουμε σε όλους ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Η Δημοκρατία μας αποτελεί τον ισχυρό πυλώνα του πολιτεύματός μας και τον κεντρικό άξονα πάνω στον οποίο βασίζεται το σύστημα της κεντρικής διακυβέρνησης. Για την ισχυροποίηση του οφείλουμε να κάνουμε γενναία βήματα και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Οφείλουμε να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για τους ΟΤΑ προκειμένου να γίνουν πιο ισχυροί, λειτουργικά ανεξάρτητοι, οικονομικά αυτάρκεις και με ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Επιπλέον, στον 21ο αιώνα, 47 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και δύο αιώνες ελευθερίας,  είναι τουλάχιστον απογοητευτικό να τίθενται υπό αμφισβήτηση τα δεδομένα που βασίζονται σε δισεκατομμύρια πολιτών και αφορούν τους εμβολιασμούς. Όπως οφείλουμε να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία μας, έτσι έχουμε χρέος μας να συμβάλλουμε όλοι μας στην εθνική προσπάθεια ανάπτυξης  ενός ισχυρού τοίχους ανοσίας απέναντι στην πανδημία που έχει πλήξει την ανθρωπότητα.

Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις κάνουν  ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να εμβαθύνουμε στο αγαθό της Δημοκρατίας και να το προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!