Σύγκληση έκτακτης σύσκεψης με πρωτοβουλία του Δημάρχου για την άμεση αναδάσωση του λόφου στον Αγ.Νικόλαο Σύγκληση έκτακτης σύσκεψης με πρωτοβουλία του Δημάρχου για την άμεση αναδάσωση του λόφου στον Αγ.Νικόλαο
Σαλαμίνα, 27.07.2021Mετά την πυρκαγιά στον Αγ. Νικόλαο συγκάλεσα χτες έκτακτη σύσκεψη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας. Έδωσα εντολή να ξεκινήσουν άμεσα οι... Σύγκληση έκτακτης σύσκεψης με πρωτοβουλία του Δημάρχου για την άμεση αναδάσωση του λόφου στον Αγ.Νικόλαο

Σαλαμίνα, 27.07.2021
Mετά την πυρκαγιά στον Αγ. Νικόλαο συγκάλεσα χτες έκτακτη σύσκεψη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας. Έδωσα εντολή να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες, ώστε το συντομότερο δυνατόν να γίνει αναδάσωση του λόφου.
Με την, για μια ακόμη φορά, έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων, επίγειων και
εναέριων, του Πυροσβεστικού Σώματος και την συμβολή του Δήμου μας, ο οποίος εκτός των άλλων είχε μεριμνήσει να διανοίξει ως την κορυφή του λόφου τον δασικό δρόμο (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία) και μπόρεσαν τα πυροσβεστικά οχήματα να φτάσουν ως εκεί, η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε περαιτέρω. Τέτοιες διανοίξεις και καθαρισμούς δασικών δρόμων εκτελούμε σε όλο το νησί.
Όμως ως πότε θα προλαβαίνει η Πυροσβεστική; Ως πότε θα αρκεί η πρόληψη του Δήμου μας; Κινδυνεύουμε και κινδυνεύουν τα δάση μας. Ας αναλογιστεί ο καθένας μας την ατομική του ευθύνη.
 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

error: Content is protected !!