Ο Κώστας Καζάκος στη Σαλαμίνα για τη συνέχεια των γυρισμάτων του “ΔΑΚΤΥΛΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΤΖΟ” Ο Κώστας Καζάκος στη Σαλαμίνα για τη συνέχεια των γυρισμάτων του “ΔΑΚΤΥΛΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΤΖΟ”
Κατόπιν διετούς “διαλείμματος”, που ακολούθησε τα πρώτα γυρίσματα στη Σαλαμίνα τον Μάη του 2019 με τον Άγγλο ηθοποιό Robert Powell, τον αξέχαστο Ιησού του... Ο Κώστας Καζάκος στη Σαλαμίνα για τη συνέχεια των γυρισμάτων του “ΔΑΚΤΥΛΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΤΖΟ”

Κατόπιν διετούς “διαλείμματος”, που ακολούθησε τα πρώτα γυρίσματα στη Σαλαμίνα τον Μάη του 2019 με τον Άγγλο ηθοποιό Robert Powell, τον αξέχαστο Ιησού του Zeffirelli, τον φετινό Ιούλιο συνεχίστηκαν πάλι στην Σαλαμίνα τα γυρίσματα της ταινίας “ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΟΥ ΤΖΟ” του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Φώτη Κωνσταντινίδη.

Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία που συνέβηκε στο νησί μας στις 6 Οκτωβρίου 1944, όταν οι Γερμανοί λίγες μέρες πριν την αποχώρηση τους κατέρριψαν δύο αεροσκάφη της RAF και συνέλαβαν τον ένα μιγάδα Άγγλο πιλότο, ο οποίος εγχείρισε αστραπιαία ένα δαχτυλίδι σε μια 21-χρονη ντόπια κοπέλα.

Ένα γεγονός που συντάραξε τον ψυχικό της κόσμο μια ζωή. Ένα αληθινό γεγονός που τεκμηριώθηκε μετά από ενδελεχή ιστορική έρευνα του εγγονού της 98-χρονης πια γυναίκας, Στέλιου Καθαρού, φιλολόγου και εκπαιδευτικού και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης της δημιουργίας της ταινίας.

Στη συνέχεια αυτή των γυρισμάτων που ακολουθούν αντίστροφη χρονολογική ροή της ιστορίας, από το παρόν στο παρελθόν διανύοντας τις εμβληματικές δεκαετίες του ΄80 και του ΄60 με τα συγκλονιστικά εθνικά και διεθνή γεγονότα που τις χαρακτηρίζουν φτάνοντας μέχρι το πολεμικό γεγονός εκείνης της ημέρας, η “ΦΩΝΗ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ” ήταν εκεί στο γνωστό μεζεδοπωλείο “το Θηνιό” που πραγματοποιήθηκαν, εκτός των άλλων και είχε την τύχη να παρακολουθήσει επί το έργον ένα χαρισματικό ηθοποιό, πραγματικό δάσκαλο της υποκριτικής και εμβληματική μορφή του θεάτρου και του κινηματογράφου, τον Κώστα Καζάκο.

Μαζί του η αξιολάτρευτη Τζένη Κόλλια, που είναι σύζυγός του και στην ταινία και στη ζωή, καθώς και η γνωστή και πολύ γλυκιά ερμηνεύτρια Μαρία Παπαλεοντίου.

Η παραγωγή της ταινίας είναι της Stanley k c productions ee και όπως μας δήλωσαν, τα γυρίσματα της ταινίας που κάνει πανελλήνια αν όχι παγκόσμια γνωστό το νησί μας, αναδεικνύοντας τις φυσικές του ομορφιές και τα υπέροχα και μοναδικά μεζεδοπωλεία του θα συνεχιστούν.

Αναμένουμε…

error: Content is protected !!