Κτηματολόγιο: Απλοποιούνται και ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες – Τι αλλάζει ο νέος νόμος Κτηματολόγιο: Απλοποιούνται και ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες – Τι αλλάζει ο νέος νόμος
Επιτάχυνση κτηματογράφησης κατά δυο χρόνια, ψηφιοποίηση διαδικασιών κι υπηρεσιών, ενίσχυση ασφάλειας των συναλλαγών, είναι ορισμένες από τις καινοτομίες που φέρνει ο νέος νόμος του... Κτηματολόγιο: Απλοποιούνται και ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες – Τι αλλάζει ο νέος νόμος

Επιτάχυνση κτηματογράφησης κατά δυο χρόνια, ψηφιοποίηση διαδικασιών κι υπηρεσιών, ενίσχυση ασφάλειας των συναλλαγών, είναι ορισμένες από τις καινοτομίες που φέρνει ο νέος νόμος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης», που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή.

Ουσιαστικά, όπως τονίστηκε από την ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τον νέο νόμο επιταχύνεται η κτηματογράφηση, απλοποιούνται και ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες που παρέχει το Ελληνικό Κτηματολόγιο στους πολίτες, ενώ ο φορέας αναδιοργανώνεται με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών.

«Έχοντας εντοπίσει εκείνα τα σημεία που προκαλούν τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις, παρεμβαίνουμε στοχευμένα ώστε να επιταχύνουμε τη διαδικασία μετάβασης σε λειτουργούν Κτηματολόγιο. Και το κάνουμε απλοποιώντας τις περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες και ενισχύοντας εκείνες που θωρακίζουν τόσο τα συμφέροντα του Δημοσίου, όσο και των πολιτών» υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

error: Content is protected !!