Εξασφαλίστηκαν και ξεκινάει από αύριο η προσφορά 2.000 επιπλέον γευμάτων σε πυρόπληκτους και κλιμάκια αντιμετώπισης των πυρκαγιών Εξασφαλίστηκαν και ξεκινάει από αύριο η προσφορά 2.000 επιπλέον γευμάτων σε πυρόπληκτους και κλιμάκια αντιμετώπισης των πυρκαγιών
09/08/2021           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Περιφέρεια Αττικής, δίπλα στον πολίτη – Εξασφαλίστηκαν και ξεκινάει από αύριο η προσφορά 2.000 επιπλέον γευμάτων σε πυρόπληκτους... Εξασφαλίστηκαν και ξεκινάει από αύριο η προσφορά 2.000 επιπλέον γευμάτων σε πυρόπληκτους και κλιμάκια αντιμετώπισης των πυρκαγιών

09/08/2021      

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια Αττικής, δίπλα στον πολίτη – Εξασφαλίστηκαν και ξεκινάει από αύριο η προσφορά 2.000 επιπλέον γευμάτων σε πυρόπληκτους και κλιμάκια αντιμετώπισης των πυρκαγιών

Γ. Πατούλης: «Με στοχευμένες δράσεις συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας. Προσφορές όπως τα γεύματα αναδεικνύουν την   Ανθρωπιά και την Αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπό μας»

Με δύο σημαντικές προσφορές εξασφαλίζονται 2.000 επιπλέον μερίδες φαγητού για τους πυρόπληκτους, τα σώματα ασφαλείας, τα κλιμάκια και τις ομάδες εθελοντών που δραστηριοποιούνται στις περιοχές που επλήγησαν στην Βορειοανατολική Αττική. Τα γεύματα προσφέρει το «Δειπνοσοφιστήριον» και η εταιρεία «Γευσήνους».  

Η διανομή των γευμάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί με το συντονισμό της Περιφέρειας Αττικής, ξεκινάει από αύριο και θα διαρκέσει για 7 ημέρες. Μετά από συγκεκριμένες ενέργειες και σύμφωνα με τις οδηγίες του Περιφερειάρχη Αττικής, οι μερίδες θα διανέμονται μέσω των 7 σημείων τροφοδοσίας που έχουν αναπτυχθεί στην Βορειοανατολική Αττική. Από τα σημεία τροφοδοσίας μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης οι πυρόπληκτοι, πυροσβέστες, σώματα ασφαλείας, στελέχη κλιμακίων, εθελοντές και όποιος άλλος έχει ανάγκη. 

Τα σημεία τροφοδοσίας της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται:

1. Στην πλατεία Αφιδνών

2. Στη γέφυρα Αφιδνών επί της Εθνικής Οδού

3. Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

4. Στους Θρακομακεδόνες 

5. Στη Βαρυμπόμπη

6. Στο Κρυονέρι 

7. Στον Άγιο Στέφανο

Εκτός από αυτά τα 7 σημεία, μέρος των ποσοτήτων, σε συνεργασία με τους δημάρχους των 3 πληγέντων δήμων (Αχαρνών, Ωρωπού και Διονύσου) θα διανεμηθούν σε όσους έχουν ανάγκη. Η προμήθεια των γευμάτων θα γίνεται τμηματικά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Οι ποσότητες αυτές έρχονται να προστεθούν σε εκείνες που ήδη διανέμονται εδώ και ημέρες από τα παραπάνω  σημεία.

Με αφορμή τις συγκεκριμένες προσφορές ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε: «Με στοχευμένες δράσεις συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας. Προσφορές όπως τα γεύματα αναδεικνύουν την Ανθρωπιά και την Αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπό μας. Η Πολιτική Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και τα στελέχη του ΕΔΣΝΑ, σε συνεργασία με τους πληγέντες Δήμους, δημιουργούμε μια συμμαχία ισχυρής κοινωνικής ευθύνης και αναπτύσσουμε μια αλυσίδα αλληλεγγύης. Ευχαριστούμε θερμά τις εταιρείες, τους ιδιώτες και τους πολίτες που δημιουργούν  ένα τσουνάμι προσφοράς για όλους όσους έχουν ανάγκη αυτή τη στιγμή».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!