Ξεκίνησαν από νωρίς σήμερα το πρωί οι δράσεις υγειονομικής και ψυχολογικής υποστήριξης στους πληγέντες Ξεκίνησαν από νωρίς σήμερα το πρωί οι δράσεις υγειονομικής και ψυχολογικής υποστήριξης στους πληγέντες
09/08/2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ξεκίνησαν από νωρίς σήμερα το πρωί οι δράσεις υγειονομικής και ψυχολογικής υποστήριξης στους πληγέντες από κλιμάκια εθελοντών Ιατρών, Νοσηλευτών  και Ψυχολόγων... Ξεκίνησαν από νωρίς σήμερα το πρωί οι δράσεις υγειονομικής και ψυχολογικής υποστήριξης στους πληγέντες

09/08/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησαν από νωρίς σήμερα το πρωί οι δράσεις υγειονομικής και ψυχολογικής υποστήριξης στους πληγέντες από κλιμάκια εθελοντών Ιατρών, Νοσηλευτών  και Ψυχολόγων του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ

Γ. Πατούλης: «Η υγεία και η ψυχολογική στήριξη των πληγέντων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα αυτές τις δύσκολες ώρες. Στη μεγάλη εθνική τραγωδία θέτουμε όλες τις δυνάμεις μας στη διάθεση των συμπολιτών μας»

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γ. Πατούλη μικτά κλιμάκια εθελοντών Ιατρών, Νοσηλευτών  και Ψυχολόγων του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ έχουν αναλάβει δράση προκειμένου να παράσχουν βοήθεια στους πολίτες που επλήγησαν κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών στην Βορειοανατολική Αττική.

Τα μικτά κλιμάκια έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί σήμερα να αναπτύσσονται και να αναλαμβάνουν δράση σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στα 7 σημεία τροφοδοσίας που έχουν δημιουργηθεί από την Περιφέρεια Αττικής για τους πυρόπληκτους στις Αφίδνες, στους Θρακομακεδόνες, στη Βαρυμπόμπη, τον Άγιο Στέφανο και την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Περιφερειάρχη και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, οι δράσεις συντονίζονται από τους Αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη και Υγείας Γ. Κεχρή καθώς και από τον συντονιστή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ Δρ. Πάνο Ευσταθίου.

Με αφορμή την ενεργοποίηση της ομάδας εθελοντών ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: «Το ανθρώπινο ιατρικό και επιστημονικό δυναμικό του Κέντρου Επιχειρήσεων που συστήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ για να καλύψει τις έκτακτες ανάγκες της πανδημίας αποδεικνύει έμπρακτα σήμερα ότι είναι ετοιμοπόλεμο και διαθέσιμο να παράσχει τις υπηρεσίες του και στην τραγική περίπτωση των καταστροφικών πυρκαγιών οι οποίες είχαν ως συνέπεια συνάνθρωποί μας να χάσουν τις εστίες και τις περιουσίες τους. Η διάθεση των εθελοντών Ιατρών, Νοσηλευτών και Ψυχολόγων για προσφορά και η συμβολή τους για τη στήριξη των συνανθρώπων μας  είναι υποδειγματική και τους ευχαριστώ θερμά. Στη μεγάλη αυτή εθνική τραγωδία θέτουμε όλες τις δυνάμεις μας στη διάθεση των συμπολιτών μας που επλήγησαν από τον πύρινο εφιάλτη. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την ανακούφιση και τη στήριξήτους».

Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη το τηλεφωνικό Κέντρο της Περιφέρειας και του ΙΣΑ 1110 έχει τεθεί σε λειτουργία και παρέχει πληροφορίες σχετικά με την υγειονομική προφύλαξη και την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από την πυρκαγιά.    

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!