Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να μη φτάσει η φωτιά στην Ιστιαία Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να μη φτάσει η φωτιά στην Ιστιαία
Περιμένοντας βοήθεια από τα εναέρια μέσα το πρωί, οι κάτοικοι της Ιστιαίας όλο το βράδυ έβλεπαν τα μέτωπα της φωτιάς να κινούνται προς την... Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να μη φτάσει η φωτιά στην Ιστιαία

Περιμένοντας βοήθεια από τα εναέρια μέσα το πρωί, οι κάτοικοι της Ιστιαίας όλο το βράδυ έβλεπαν τα μέτωπα της φωτιάς να κινούνται προς την περιοχή τους.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι τεράστιες φλόγες απειλούσαν τα Καμάρια και την Καστανιώτισσα, ενώ την ίδια στιγμή οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν στις Καματριάδες και τα Καμάρια.

Τα ξημερώματα το πύρινο μέτωπο στις Καματριάδες έφτασε στην αντιπυρική ζώνη που έφτιαξαν το απόγευμα οι κάτοικοι με τα μηχανήματα, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς το χωριό, οι οποίοι μέχρι αυτήν την ώρα συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Τη νύχτα τα μέτωπα συνέχιζαν να μαίνονται σε Γαλατσώνα, Γερακιού, Αγριοβότανο, Ελληνικά, κοντά στο Αρτεμίσιο, το Ασμήνιο και το Πευκί.

Αυτήν την ώρα, όλες οι δυνάμεις προσπαθούν ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς προς την Ιστιαία και έχουν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

error: Content is protected !!