ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
                                        ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κος Γιώργος Παναγόπουλος, ενημερώνει τους δημότες και τους υπαλλήλους του Δήμου Σαλαμίνας, ότι στα πλαίσια της κοινωνικής... ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

                                        ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κος Γιώργος Παναγόπουλος, ενημερώνει τους δημότες και τους υπαλλήλους του Δήμου Σαλαμίνας, ότι στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας και με δεδομένο τις οικονομικές επιπτώσεις στις ασθενέστερες ομάδες συμπολιτών μας  λόγω πανδημίας Covid  , τo IEK  ΑΛΦΑ  θα προσφέρει φέτος μία υποτροφία σπουδών σε ένα δημότη μας  και ο εκπαιδευτικός φορέας ΑΛΦΑ studies θα προβεί φέτος σε παροχή μίας υποτροφίας σπουδών σε έναν υπάλληλο του Δήμου μας.

Α.-Υποτροφία σπουδών σε δημότη της Σαλαμίνας

για φοίτηση στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ έχει εντάξει  τον θεσμό «Υποτροφίες στους Δήμους» στο ευρύτερο πλάνο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των εκπαιδευτικών του φορέων, με στόχο να ικανοποιήσει την ανάγκη για σπουδές νέων με επιδόσεις στο Λύκειο, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν.

Συγκεκριμένα, η υποτροφία είναι διετούς φοίτησης και αφορά ένα από τα προγράμματα σπουδών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ.  

               Προϋποθέσεις παροχής της υποτροφίας

  • Μία πλήρης –διετής- υποτροφία

Ι. OΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

  1. Η υποτροφία αφορά αποκλειστικά σε έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.
  • Από τη διαδικασία αξιολόγησης και απόδοσης υποτροφιών εξαιρούνται ήδη εγγεγραμμένοι ή/ και ενεργοί σπουδαστές στο IEK ΑΛΦΑ.
  • Ο/η δικαιούχος μπορεί να επιλέξει να σπουδάσει σε οποιοδήποτε παράρτημα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ τον/την εξυπηρετεί – σε Αθήνα, Πειραιά ή Γλυφάδα.
  • Η υποτροφία στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ είναι πλήρους –διετούς- φοίτησης.
  • Για την κατοχύρωση της υποτροφίας, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις εισαγωγής τους στο πρόγραμμα σπουδών της επιλογής τους.
  • Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ διατηρεί το δικαίωμα να μην προσφέρει κάποιο πρόγραμμα σπουδών, σε περίπτωση χαμηλής συμμετοχής. Σε αυτήν την περίπτωση, ο/η υπότροφος μπορεί να επιλέξει κάποιο άλλο πρόγραμμα.
  • Μετά την ανάδειξη του υποτρόφου με Απόφαση του Δήμου, ο Δήμος θα πρέπει να μας αποστείλει τη λίστα όλων των υποψηφίων για τις υποτροφίες, προκειμένου να προσφέρουμε ειδική έκπτωση στα δίδακτρα σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να μας αποσταλούν τα εξής στοιχεία τους: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, e-mail, τίτλος σπουδών (πχ. απόφοιτος ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΤΕΙ, ΑΕΙ, κλπ).

II. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΟΥ

  1. Η επιλογή του υποτρόφου γίνεται από τον Δήμο.
  • Ο/η υπότροφος επιλέγεται με βάση κοινωνικο-οικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια (επιδόσεις στο Λύκειο).
  • Η προκήρυξη της υποτροφίας θα πρέπει να αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου, αλλά και να δημοσιοποιηθεί στα τοπικά ΜΜΕ.
  • Η δημοσιότητα του θεσμού έχει διττό στόχο: α) την ανάδειξη του κοινωνικού έργου του Δήμου και β) την ενημέρωση όλων των νέων δημοτών  για τις υποτροφίες που παρέχουμε, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ώστε να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, όλοι εκ των οποίων θα τύχουν σημαντικής έκπτωσης στα δίδακτρα, στην περίπτωση που δεν επιλεγούν.
  • Η κοινοποίηση των στοιχείων του υποτρόφου που θα επιλεγεί, αλλά και της λίστας όλων των υποψηφίων, θα πρέπει να γίνει στο e-mail: i.andreou@iekalfa.gr, έως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021.
  • Το άτομο που θα ορίσει ο Δήμος για την υποτροφία, μπορεί να επικοινωνεί με τον κ. Γιάννη Ανδρέου, στο 210-9640117, για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Η λίστα των ειδικοτήτων του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, από τις οποίες θα επιλέξει το πρόγραμμα ο υπότροφος δημότης, είναι η εξής:

-Μαγειρική

-Ζαχαροπλαστική

-Προπονητική

-Διοίκηση Επιχειρήσεων

-Marketing

-Τουριστικά

-Ναυτιλιακά

-Νοσηλευτική

-Φυσικοθεραπεία

-Εργοθεραπεία

-Διασώστης/Πλήρωμα Ασθενοφόρου

-Αισθητική & Μακιγιάζ

-Κομμωτική

-Σχέδιο Μόδας

-Μηχανοτρονική

-Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών

-Παιδαγωγικά

-Τεχνικός Η/Υ

-Τεχνικός Δικτύων

-Web designer/developer

-Μουσική Τεχνολογία & Ηχοληψία

-Διαιτολογία

-Βοηθός Φαρμακείου

-Γραφιστική

-Εσωτερική αρχιτεκτονική/διακόσμηση

-3d Animation

-Υποκριτική

-Security

-Τεχνικός Αυτοματισμού

B.-Υποτροφία σπουδών APS σε έναν υπάλληλο

                         του Δήμου Σαλαμίνας

Ακαδημαϊκό Έτος 2021- 2022

Ο εκπαιδευτικός φορέας ΑΛΦΑ studies έχει  αποφασίσει να προσφέρει 1 πλήρη υποτροφία σπουδών -η οποία αφορά στα,μοναδικά στην Ελλάδα, προγράμματα εξειδίκευσης Advanced Professional Studies (APS) του ΑΛΦΑ studies- σε έναν εργαζόμενο του Δήμου μας.

Έχει εντάξει τον θεσμό «Υποτροφίες στους Δήμους» στο ευρύτερο πλάνο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των εκπαιδευτικών τους φορέων, με στόχο να συμβάλουν στην ανάγκη εξειδίκευσης εργαζόμενων και επαγγελματιών, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων της εποχής μας!

Η λίστα των προγραμμάτων σπουδών APS (Advanced Professional Studies), από τα οποία θα επιλέξει το πρόγραμμα ο υπότροφος υπάλληλος, είναι η εξής:

1. Executive Diploma in Business Administration 

2. Executive Diploma in Marketing & Sales Management 

3. Executive Diploma in Digital Marketing & Social Media

    Προϋποθέσεις παροχής της υποτροφίας

Μια πλήρης υποτροφία σε πρόγραμμα εξειδίκευσης Adnanced Professional Studieς (APS)

Ι. OΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

1.-Η υποτροφία αφορά αποκλειστικά σε έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

2.-Ο/η δικαιούχος μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών τον/την ενδιαφέρει, από την επισυναπτόμενη λίστα APS.

3.-Ο/η δικαιούχος μπορεί να επιλέξει να σπουδάσει σε οποιοδήποτε παράρτημα των προαναφερθέντων φορέων τον/την εξυπηρετεί – σε Αθήνα, Πειραιά ή Γλυφάδα.

4.-H υποτροφία στο Κ.Δ.Β.Μ.2 «ΑΛΦΑ Studies» είναι πλήρους φοίτησης.

5.-Το ΑΛΦΑ studies διατηρεί το δικαίωμα να μην προσφέρει κάποιο πρόγραμμα σπουδών, σε περίπτωση χαμηλής συμμετοχής. Σε αυτήν την περίπτωση, ο/η υπότροφος μπορεί να επιλέξει κάποιο άλλο πρόγραμμα σπουδών.

II. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΟΥ

1.-Η επιλογή του υποτρόφου γίνεται από τον Δήμο.

2.-Η κοινοποίηση των στοιχείων του/της υποτρόφου που θα επιλεγεί, αλλά και της λίστας όλων των υποψηφίων, θα πρέπει να γίνει στο e-mail: i.andreou@iekalfa.gr, έως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021.

3.-Το άτομο που θα ορίσει ο Δήμος για την υποτροφία, μπορεί να επικοινωνεί με τον κ. Γιάννη Ανδρέου, στο 210-9640117, για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Η προσφορά , ο τρόπος παροχής της υποτροφίας, αλλά και οι όροι & προϋποθέσεις, να ανακοινωθούν τόσο στον επίσημο ισότοπο του Δήμου Σαλαμίνας, όσο και στα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ώστε να υπάρχει ευρεία συμμετοχή και να φανεί η αντικειμενικότητα της επιλογής του υποτρόφου.

Παρακαλείστε όπως δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας προκειμένου να  προχωρήσει η διαδικασία και να υπάρχει ευρεία συμμετοχή και αντικειμενικότητα στην  επιλογή υποτρόφου .

                                                            O Δήμαρχος Σαλαμίνας

                                                            Γιώργος Παναγοπουλος

error: Content is protected !!